Dustin Penner ostaja v južni Kaliforniji, le da bo dres Kraljev zamenjla za barve Racmanov, ob tem pa je najbrž edini hokejist v mestu, ki mu tega ne navijači povečćinoma ne bodo zamerili. Foto: Reuters
Dustin Penner ostaja v južni Kaliforniji, le da bo dres Kraljev zamenjla za barve Racmanov, ob tem pa je najbrž edini hokejist v mestu, ki mu tega ne navijači povečćinoma ne bodo zamerili. Foto: Reuters
Daniel Carcillo
Kralji so s Carcillom dobili morebitno zamenjavo za sicer mlajšega Clifforda, ki pa si želi previsoko plačo za trenutni "salary cap" položaj kluba. Foto: EPA

Na ledu eden najbolj nestalnih napadalcev lanskih prvakov, izven ledu pa zaradi duhovitosti eden najbolj priljubljenih in zanimivih hokejistov Lige NHL, se po dveh sezonah in po poslavlja od Kingsov. Kot prosti igralec je podpisal enoletno pogodbo v višini 2 miilijonov dolarjev z največjim in najbližjim tekmecem LA-ja - s 50 km oddaljenim Anaheimom.

Po šestih letih se tako Penner vrača k Racmanom, pri katerih se je uveljavil v Ligi NHL in z njimi leta 2007 osvojil prvi Stanleyjev pokal, s čimer je edini hokejist, ki je z obema južnokalifornijskima kluboma postal prvak. Na 117 tekmah rednega dela za Los Angeles je sicer dosegel le 11 golov in prispeval 26 podaj, zato pa je bil veliko bolj viden v končnicah: 7+11 na 44 tekmah.

Trojica s "suhega otoka" združena v LA-ju
Izgubo levokrilnega napadalca, ki je med drugim priznal, da si je poškodoval hrbet medtem ko je jedel palačinke, so v klubu Anžeta Kopitarja hitro nadomestili. Za pogojni 5. izbor na naboru 2015 je iz Chicaga prišel Daniel Carcillo. Zaradi poškodb je v minuli sezoni odigral le 23 tekem v rednem delu in 4 v končnici. Bolj kot po golih (40+47/333 tekmah) Carcillo slovi po ostrem jeziku in trdih pesteh, zaradi česar je v karieri nabral že več kot tisoč kazenskih minut.

Obenem je Carcillo tudi nekdanji član Philadelphie, kjer je bil najboljši prijatelj zdajšnjih zveznikov Kraljev Jeffa Carterja in Mika Richardsa, trojica pa je bila zaznamovana z afero "Dry Island", po kateri omenjeni trije tedanji Letalci niso hoteli podpisati izjave, da ne bodo pili alkohola.

Preveč branilcev in kril, premalo denarja
Los Angeles je v minulih dneh podaljšal pogodbi z dvema mladima branilcema: najprej z Jakom Muzzinom (2 milijona dolarjev za dve leti), nato pa še z Alecom Martinezom (2,2 mo. dolarjev za dve leti). Kingsi imajo zdaj pod pogodbo 22 igralcev (kar 9 branilcev), prostora v proračunu za plače v sezoni 2013/14 pa imajo samo še 2,3 milijona dolarjev. Še vedno niso sklenjeni dogovori s Trevorjem Lewisom, Jordanom Nolanom in Kylom Cliffordom, pri čemer se je slednji znašel v govoricah za kakšno menjavo.

Kopitar in druščina je medtem ostala brez pomembnega člana vodstvo kluba - pomočnik generalnega menedžerja Ron Hextall je sprejel enako funkcijo pri Philadelphii, kjer napol v šali, napol zares še vedno govorijo, da je bil zadnji pravi vratar, ki so ga imeli Flyersi (1987-1999). Vse od Hextallove igralske upokojitve Letalce namreč spremlja neslavna oznaka "pokopališče vratarjev", kar je nazadnje dokazala usoda Ilje Brizgalov (pred 2 letoma podpisal dolgo in bogato pogodbo, letos pa so ga odkupili).