Žiga Pance je sodeloval pri obeh golih Beljaka. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Pance je sodeloval pri obeh golih Beljaka. Foto: MMC RTV SLO

Branilcem naslova se vse bolj pozna utrujenost po dolgi četrtfinalni seriji proti KAC-u, ki je trajala sedem tekem. Tokrat so manjkali Andreas Kristler, Manuel Latusa, Daniel Welser in Luciano Aquino. Gostitelji so bili razigrani pred 4.500 gledalci v razprodani mestni dvorani v Beljaku. Razmerje v strelih na vrata je bilo 33:28.

Vratar Juuso Riksman je v prvi tretjini z nekaj odličnimi posredovanji uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno. V 23. minuti je Benjamin Petrik po samostojnem prodoru le ukanil finskega čuvaja mreže.

Zdenek Kutlak je v 47. minuti preveč ugovarjal sodniku, ki ga je izključil. Miha Verlič je ob prednosti igralca več izza vrat podal pred vrata, kjer je Žiga Pance z močnim strelom zatresel mrežo. Salzburg je nato pritisnil, vendar je bil Jean-Philippe Lamoureux vedno na pravem mestu. V zadnji minuti so gostje skušali še brez vratarja, Rick Schofield je plošček poslal od ograde proti praznim vratom, dotaknil se je drsalke sodnika in končal v mreži. Po ogledu posnetka so sodniki tretji gol razveljavili, a to ni vplivalo na končni razplet, saj se je kmalu zatem srečanje končalo.

Polfinale, drugi tekmi:
VSV BELJAK - SALZBURG 1:1
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Petrik 23., Pance 48.

LINZ - ORLI ZNOJMO 1:1
0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Tomas 10., Bartoš 34., Lakos 60.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage. Tretji tekmi bosta v petek.