Alpska liga ne bo doživela epiloga. Foto: www.alesfevzer.com
Alpska liga ne bo doživela epiloga. Foto: www.alesfevzer.com

Tekmovanje so tik pred začetkom končnice prekinili prejšnji teden in ga preložili, danes pa so se odločili za odpoved.

"Radi bi se zahvalili vsem navijačem, partnerjem, uradnim osebam in klubom za zvestobo, izjemno podporo in solidarnostjo v tej težkih časih ... Toda živimo v razmerah, ki so prizadele številna področja našega življenja. Zdravje je naša največja dobrina in moramo ravnati v skladi z priporočili oblasti in zdravstvenih služb," je pojasnil predsednik upravnega odbora AHL Matjaž Rakovec, ki je tudi predsednik Hokejske zveze Slovenije.

Nogometaši Arsenala v stiku z okuženim lastnikom Olympiacosa
Odpovedana je tudi nocojšnja tekma Manchester City – Arsenal. Gre za preventivno odločitev vodstva premier lige, ki je upoštevalo tudi to, da so šli nekateri igralci Arsenala samovoljno v karanteno.

To so storili predvsem po objavi informacije, da se je lastnik grškega Olympiacosa Evangelos Marinakis okužil z novim koronavirusom, Arsenal pa je v šestnajstini finala lige Europa igral proti grškemu velikanu. Nekateri igralci topničarjev pa so se po izpadu iz tekmovanja po obračunu srečali z Marinakisom.

Med okuženimi je lastnik Olympiacosa. Foto: EPA
Med okuženimi je lastnik Olympiacosa. Foto: EPA

Olympiacos bo sicer pred praznimi tribunami gostil moštvo Wolverhamptona v osmini finala Evropske lige, potem ko je Uefa zavrnila prošnjo angleškega kluba, da obračun prestavijo. Brez gledalcev bodo v istem tekmovanju še srečanja LASK Linz − Manchester United, Rangers − Bayer Leverkusen, v Ligi prvakov pa Bayern − Chelsea in Barcelona − Napoli.

Stadioni duhov v Franciji in Španiji
Vodstvo francoskih nogometnih tekmovanj je ukazalo, da se vse tekme poklicnih igralcev do 15. aprila igrajo pred praznimi tribunami. "Stadioni duhov" bodo tudi v naslednjih dveh krogih španskih lig. V Nemčiji za zdaj prazne stadione določajo selektivno.

Odpade tudi finale biatlona v Oslu?
Pod velikim vprašajem je finale svetovnega pokala v biatonu v Oslu prihodnji teden. Po odpovedi motociklistične dirke kraljevega razreda v Katarju in na Tajskem, bi se moralo tekmovanje začeti 5. aprila v Austinu v ZDA, a so dirko prestavili na november. Začetek bo tako 19. aprila v Argentini.

V Severni Ameriki brez norveških tekačev
Norveški inštitut za javno zdravje je sprejel odredbo, zaradi katere norveška reprezentanca v smučarskem teku ne bo odpotovala na zaključek svetovnega pokala v Severni Ameriki, je na svoji spletni strani objavila Smučarska zveza Norveške.

Zaključek svetovnega pokala bo potekal v Quebecu (14. in 15. marec) in Canmoru (od 20. do 22. marca) v Kanadi ter v Minneapolisu v ZDA (17. marec).

Na ameriških tleh se bo Anamarija Lampič borila za mali kristalni globus v sprintih, kjer pa ne bo sedmih Norvežank, ki so bile predvidene za pot v Severno Ameriko.