SKA se bo v finalu pomeril z Barsom, kjer je kapetan kluba iz Sankt Peterburga Ilja Kovalčuk igral, preden je odšel v Ligo NHL. Foto: Reuters
SKA se bo v finalu pomeril z Barsom, kjer je kapetan kluba iz Sankt Peterburga Ilja Kovalčuk igral, preden je odšel v Ligo NHL. Foto: Reuters

Še pred tednom dni je bilo v seriji 3:0 za CSKA, ki je dobil tudi prvo tekmo v Sankt Peterburgu. Nato pa je bilo od 1. aprila naprej vse v znamenju SKA-ja. Dobil je dve zmagi na domačem ledu in dve tudi v ruski prestolnici.

Na odločilni seriji je SKA v vodstvo popeljal kapetan Ilja Kovalčuk, ki je zadel ob koncu 12. minute. Prvi zvezdnik moštva je bil najspretnejši pred domačimi vrati. V 28. minuti so gostje povišali prednost. V protinapadu je poskusil Jevgenij Dadonov, a je bil njegov prvi strel blokiran. Prišel je do odbite ploščice in jo poslal v mrežo. Še do konca druge tretjine so gostitelji izenačili.

Najprej je bil uspešen prvi zvezdnik moskovske ekipe. Aleksander Radulov je na začetku 37. minute ploščico v mrežo preusmeril po strelu Igorja Grigorenka. 47 sekund pred iztekom druge tretjine je izid izenačil Stephane Da Costa. Odločilni gol je dobrih devet minut pred koncem dosegel Patrick Thoresen, ki je ploščico za hrbet Kevina Lalanda spravil po strelu Antona Belova z modre črte.

Jan Muršak je igral dobrih 16 minut in petkrat streljal na gostujoča vrata. CSKA je bil sicer bistveno nevarnejši, saj je sprožil 37 strelov, SKA pa le 22. V finalu boja za Gagarinov pokal se bo SKA pomeril z Barsom iz Kazana, ki je s 4:1 v zmagah premagal Sibir iz Novosibirska. Peterburžani naskakujejo prvi naslov, tatarski klub pa ima že dva.

Liga KHL, konferenčni finale, sedma tekma
CSKA Moskva – SKA ST. PETERBURG 3:4
2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Radulov 37, Da Costa 40.; Kovalčuk 12. Dadonov 28., Thoresen 51.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah.