Jeseniški hokejisti se želijo vrniti v Ligo Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseniški hokejisti se želijo vrniti v Ligo Ebel. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani želijo vrnitev v Ligo Ebel

Naslednje leto se bo Liga Ebel zelo verjetno razširila. Prvo prijavo je oddalo sedem ekip. Poleg treh italijanskih in dveh madžarskih še Kapfenberg in SIJ Acroni Jesenice, ki trenutno igrata v Ligi INL. Vodstvo Lige Ebel bo obiskalo vse kandidate in se prepričalo o njihovem trenutnem stanju.

"Z glavo skozi zid ne bomo šli. Sanje so, želje tudi, želimo si vrnitev Jesenic v Ligo Ebel. Hočemo imeti profesionalno ekipo. Graditi želimo na trdnih temeljih in na realnih osnovah. Če sredstva ne bodo zagotovljena, se ne bomo odločili za vstop," je v pogovoru za TV Slovenija pojasnil predsednik železarjev Anže Pogačar.

Močne pokrovitelje je zelo težko pridobiti. Zelo veliko bo odvisno od železarne. "Pogovarjamo se z domačimi in tujimi pokrovitelji. Železarni smo hvaležni za vso pomoč. Upam, da se bo naše sodelovanje še nadgradilo," je dodal Pogačar.

Varl: Preskok bi bil zagotovo velik
Trener Dejan Varl je igral v Ligi Ebel, nato pa je tudi vodil ekipo kot pomočnik trenerja Heikkija Mälkiäja. V letošnji sezoni si želi zaigrati v finalu Lige INL, nato pa obraniti naslov državnega prvaka.

"Prav gotovo bi lahko kakšen igralec iz zdajšnje ekipe zaigral tudi v Ligi Ebel. Preskok bi bil zagotovo velik. Nekaj časa bi vsekakor potrebovali. Iz lastnih izkušenj vem, kako je bilo priti iz Mednarodne lige v Ligo Ebel. Dva meseca smo se lovili, nato pa ujeli pravi ritem," je poudaril Varl.

Jeseničani so v sezoni 2006/07 kot prva tuja ekipa zaigrali v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Leta 2012 so zaradi finančnih težav izstopili, klub pa je propadel. Pod vodstvom predsednika Pogačarja je nastal novi klub, ki je lani že postal najboljši v Sloveniji.

Jeseničani želijo vrnitev v Ligo Ebel