Corey Perry je bil nagrajen za dobre osebne predstave in dejstvo, da je Anaheim močno presegel napovedi iz začetka sezone. Foto: Reuters
Corey Perry je bil nagrajen za dobre osebne predstave in dejstvo, da je Anaheim močno presegel napovedi iz začetka sezone. Foto: Reuters
Stanley - Zdeno Chara in Tim Thomas (Boston)
Na podelitvi v Las Vegasu sta se najbolj zabavala novopečena prvaka Zdeno Chara in Tim Thomas. Foto: Reuters

Veliki junak sezone, končnice in predvsem velikega finala, ki je po 39 letih Bruinsom pribranil Stanleyjev pokal, je temu dodatl priznanje Conn Smythe za najkoristnejšega igralca končnice, za konec izredne sezone pa je 37-letni Američan osvojil še lovoriko Vezina za najboljšega vratarja sezone.

"Bilo je dolgo potovanje, ki me je izredno obogatilo," je bil presrečene Thomas, ki je drugič v treh letih osvojil čislano vratarsko priznanje. Vmes je "Tank" celo izgubil mesto prvega vratarja v Bostonu, a je s trdim delom Tuuka Raska znova izrinil na klop, nato pa popeljal Kosmatince do največjega uspeha po letu 1972, s katerim so povsem obnoreli Novo Anglijo. Zadnji vratar, ki je združil omenjene tri lovorike je bil Bernie Parent daljnega leta 1974, ko je blestel v vratih Philadelphie.

50 golov prepričalo volivce
Corey Perry
, desnokrilni napadalec prvega napada Racmanov iz Anaheima, je bil izglasovan za najboljšega igralca pretekle sezone. V tesnem dvoboju je za 83 glasov (1.043:960) premagal Daniela Sedina, najučinkovitejšega igralca leta (Art Ross za 104 točke). "Tega res nisem pričakoval. Vendar kot sem že večkrat poudaril: golov ne morem dosegati brez odličnih soigralcev," je na podelitvi v Las Vegasu dejal 24-letnik iz Toronta, ki si je nagrado Hart priigral s 50 zadetki to sezono; od tega z 19 na zadnjih 16 tekmah.

Kesler najboljši obrambni napadalec
Tretji v glasovanju za MVP-ja sezone je bil Martin St. Louis (Tampa Bay), ki je za tolažbo osvojil lovoriko Lady Byng za najbolj športnega in poštenega igralca. V tem glasovanju je bil Anže Kopitar s 57 glasovi uvrščen na 10. mesto. Še mesto višje je bil prvi center Los Angelesa pri izboru za lovoriko Selke. Za najboljšega napadalca v obrambnih nalogah je bil sicer pričakovano izbran Ryan Kesler (Vancouver).

Lidstrom dokončno v družbi legend
Naziv najboljšega branilca sezone je po dveh letih znova pripadel Nicklasu Lidstromu. 41-letni Šved in kapetan Detroita je že sedmič prejel priznanje Norris, s čimer se je izenačil z legendarnim Dougom Harveyjem in za eno priznanje zaostaja samo še za Bobbyjem Orrom. Lidstrom se bo skušal z njim izenačiti, saj je pred dnevi z Rdečimi krili podaljšal sodelovanje še za eno sezono. Sedmega Norrisa je Lidstrom sicer osvojil najtesneje, saj je drugouvrščenega branilca Nashvila Shea Webra premagal le za 9 glasov.

Za najboljšega novinca leta je bil izbran napadalec Caroline Jeff Skinner, trener leta je postal Dan Byslma (Pittsburgh), za najboljšega generalnega menedžerja pa je bil izbran Mike Gillis (Vancouver).