Brad Richards bo od zdaj igral za Rangerse. Foto: EPA
Brad Richards bo od zdaj igral za Rangerse. Foto: EPA
Simon Gagne
Simon Gagne bo od zdaj igral za Los Angeles. Foto: Reuters

31-letnemu Kanadčanu, dokazanemu strelcu s šampionskim pedigrejem, je dvorilo mnogo moštev, med drugim tudi Toronto, Kopitarjev Los Angeles in Calgary, vendar se je na koncu odločil za devetletno pogodbo, vredno 60 milijonov dolarjev, z Rangersi.

Richards je bil v zadnji sezoni Dallasov prvi strelec z 28 goli in 77 točkami, kar dvakrat pa je v eni sezoni presegel mejo 90 točk, leta 2004 je s Tampo Bayem osvojil tudi Stanleyjev pokal in bil razglašen za MVP-ja končnice. "To bo velik izziv, kateri kraj je boljši za igranje večer za večerom od Madison Square Gardna. To je uresničitev mojih sanj," je dejal Richards, s katerim se je praktično končala 24-urna "nakupovalna mrzlica" v ligi za prostimi igralci.

Med drugim je nove pogodbe, skupaj vredne čez 300 milijonov dolarjev, podpisalo več kot 50 igralcev.

Gagne v LA za dve leti
Kingsi pa so ujeli nekdanjega napadalca Philadelphie in Tampe Simona Gagneja, ki je za sedem milijonov dolarjev podpisal dveletno pogodbo: "Los Angeles je kot Philadelphia na Zahodni obali, tako da je bil to klub, ki si me je zagotovo želel že lani." 31-letni levokrilni napadalec bo zapolnil vrzel po odhodu Ryana Smytha in se bo z Dustinom Pennerjem boril za mesto v 1. in 2. napadu. Glede na preteklo kemijo in uigranost je pričakovati, da bo Gagne sprva igral skupaj z Mikeom Richardsom, ki je pred dvema tednoma po odmevni menjavi prišel iz Philadelphie.

Vokoun sklenil le enoletno pogodbo
Češki vratar Tomaš Vokoun je novi član Washingtona, s katerim je podpisal enoletno pogodbo, vredno le 1,5 milijona dolarjev. Vokoun, dosedanji član Panterjev, si očitno želi naskoka na Stanleyjev pokal in je sprejel pogodbo, ki je realno za vratarja njegovega kova vsaj trikrat prenizka. Lani je 35-letni čuvaj mreže pri Floridi zaslužil kar 6,3 milijona dolarjev.