Slovenska reprezentanca se je proti Nemcem dobro borila, a še tretjič ostala praznih rok. Foto: EPA
Slovenska reprezentanca se je proti Nemcem dobro borila, a še tretjič ostala praznih rok. Foto: EPA
Andrej Hočevar
Roberta Kristana je v vratih zamenjal Andrej Hočevar in prejel dva zadetka. Foto: EPA
Hokejski komentar Andreja Stareta
Risi brez pojedine tudi na tretji tekmi

Na zadnji tekmi kvalifikacijskega turnirja v Hannovru, ki ni odločal več o ničemer, so imeli varovanci Johna Harringtona več od igre, a bili uspešni le enkrat. Slovenska reprezentanca je tako turnir končala na zadnjem mestu.

Neuspešna igra z igralcem več
Edini zadetek v prvi tretjini je dosegel Michael Hackert, ki je Andreja Hočevarja brez večjih težav ugnal s črte, ki označuje začetek napadalne tretjine. Za 27-letnega hokejista Mannheima je bil to šele prvi zadetek v dresu nemške reprezentance na tem turnirju. Slovenski hokejisti v prvem delu igre niso ostali brez priložnosti, a so bili kar nekajkrat neuspešni z igralcem več, poleg tega pa so imeli tudi sami preveč izključitev.

Slovenci boljši, Nemci zadevali
Čeprav je bilo razmerje v strelih pred drugim golom 10:5 v korist slovenske reprezentance, pa so Nemci v 22. minuti zadeli še drugič. Po izjemno slabi obrambi Harringtonovih varovancev je pred golom sam ostal kanadski Nemec Travis Mullock in plošček poslal za hrbet jeseniškega vratarja. V zadnji minuti druge tretjine je imel lepo priložnost za znižanje rezulata Žiga Pavlin, a je zadel le vratnico.

Mušič risom dal upanje
Edini slovenski zadetek na srečanju je nekaj več kot enajst minut pred koncem dosegel Aleš Mušič, ki je lepo izkoristil podajo Mitje Šivica in zadel iz neposredne bližine nemškega vratarja Dennisa Endrasa. O veliki nenatančnosti risov priča tudi podatek, da je bil to že 20. strel na vrata Nemcev. Slovenci so bili do konca srečanja boljši nasprotnik, a jim nemške obrambe ni uspelo prebiti še drugič.

Na OI še Latvijci in Norvežani
Na preostalih dveh turnirjih je odločitev o potniku v Vancouver padla na obeh zadnjih tekmah. V Rigi so bili domačini boljši od vseh ekip, nazadnje tudi od italijanske (4:1), v skupini G na Norveškem pa so Norvežani s 5:3 premagali Dansko.

SLOVENIJA - NEMČIJA
1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Mušič 49.; Hackert 13., Mullock 22.

AVSTRIJA - JAPONSKA
5:2 (1:0, 3:1, 1:1)
Grabner 14., 27., 32., Welser 32., P. Lakos 49.; Mitani 35., Obara 43.

Lestvica:                             
NEMČIJA *      3  3 0 0 0 11:3  9 točk
AVSTRIJA       3  1 1 0 1 10:7  5     
JAPONSKA       3  0 1 0 2  8:16 2     
SLOVENIJA      3  0 0 2 1  8:10 2                         
      * - uvrščeni na OI 2010      
A. B.
Hokejski komentar Andreja Stareta
Risi brez pojedine tudi na tretji tekmi