Želja slovenskih hokejistov je jasna. Foto: www.alesfevzer.com
Želja slovenskih hokejistov je jasna. Foto: www.alesfevzer.com

Risi so v konkurenci Hrvaške, Litve in Japonske nesporni favoriti, a pred turnirjem nikogar ne podcenjujejo.

Vabljeni k spremljanju

Vse tekme risov si boste lahko ogledali na TV Slovenija 2 in naši spletni strani.

"Zdaj gre zares, ni nobene prijateljske tekme. Turnir bo treba vzeti resno, stoodstotno, brez podcenjevanja, ker se lahko hitro kaj zalomi. Po dolgem času smo skoraj popolni, super, da smo spet skupaj. Imamo jasen status favoritov, a moramo vsako tekmo odigrati stoodstotno. Želja je ista kot pred Dansko, ko smo šli prvič na OI. Olimpijske igre so le vrhunski turnir. Gremo korak za korakom, zdaj je treba zmagati, potem pa bomo videli, kako naprej," je misli vseh reprezentantov na zboru na Jesenicah povzel Rok Tičar.

Sorodna novica Kopitar: Ključ bosta naši želja in volja

Zadnja stopnica avgusta
Do Kitajske sta še dve oviri. Najprej domači turnir, ki ga morajo Slovenci dobiti, če želijo ohraniti olimpijske upe, potem pa še zadnja kvalifikacijska stopnja. Avgusta bodo potekali še trije turnirji, na katere se bodo uvrstili zmagovalci treh februarskih. Na avgustovskih pa so že Slovaška, Belorusija in Avstrija v skupini D, Latvija, Francija in Italija v skupini E ter Norveška, Danska in Južna Koreja v skupini F.

Devet ekip že ima vstopnico
"Vemo, kakšne tekme nas čakajo. Zdaj smo mi v vlogi favorita in to bomo morali dokazati. Vsi imamo cilj, želja je, da se uvrstimo naprej in dali bomo vse od sebe, da ta cilj dosežemo. Vsak reprezentančni turnir je zelo pomemben, pa ni važno, kaj je, SP ali olimpijske kvalifikacije. Vsi bomo dali vse od sebe, tu smo z enim ciljem," je pred začetkom razmišljal Ken Ograjenšek.
Devet ekip sicer že ima vstopnice za naslednje OI. Razdelili so jih na podlagi jakostne lestvice iz lanskega leta, na igrah so tako že Kanada, Rusija, Finska, Švedska, Češka, ZDA, Nemčija in Švica, eno mesto je rezervirano za gostiteljico iger Kitajsko.

Kopitar se je zahvalil štirim

Selektor Matjaž Kopitar je določil končni seznam izbrane vrste za turnir na Jesenicah. Po današnjem treningu so se poslovili Nejc Stojan, Boštjan Goličič, Miha Štebih in Aleksandar Magovec.

Urbas: Avgust je še daleč
"To je en turnir več, kot smo navajeni. A vemo, kaj se od nas pričakuje, vemo, da smo mi favoriti. Moramo iti brez podcenjevanja. Moramo narediti, kar se od nas pričakuje. Kaj bo avgusta, je razmišljati že zdaj nesmiselno. Najprej moramo preskočiti to stopničko. Vmes pa je še SP in avgust je še zelo daleč zadaj v naših glavah," poudarja Jan Urbas.

Urbas blesti v Nemčiji, zdaj si želi še tretjič na olimpijske igre

Četrtek ob 15.30:
JAPONSKA ‒ HRVAŠKA
Ob 19.00:
LITVA ‒ SLOVENIJA (TV SLO 2)

Petek ob 15.30:
JAPONSKA ‒ LITVA
Ob 19.00:
SLOVENIJA ‒ HRVAŠKA /TV SLO 2

Nedelja ob 15.30:
HRVAŠKA ‒ LITVA
Ob 19.00:
SLOVENIJA ‒ JAPONSKA /TV SLO2

Matjaž Kopitar: Včasih je želje celo preveč