Rok Tičar, član Slovana iz Bratislave, je med enajstimi reprezentanti, ki vadijo v Kranju. Foto: Reuters
Rok Tičar, član Slovana iz Bratislave, je med enajstimi reprezentanti, ki vadijo v Kranju. Foto: Reuters

Čeprav je uradni zbor reprezentance predviden šele čez dva tedna, je selektor Nik Zupančič danes v Ledeni dvorani Zlato Polje v Kranju začel treninge na ledu s tistimi reprezentanti, ki so že končali klubsko sezono.

V tem in prihodnjem tednu bodo tako na kranjskem ledu svojo formo nadgrajevali: Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Aleš Kranjc, Sabahudin Kovačevič, Gašper Krošelj, Jakob Milovanovič, Klemen Pretnar, Jurij Repe, Nik Simšič, Rok Tičar in Jan Urbas. Selektorju je na pomoč v tem času priskočil tudi HK Triglav Kranj, ki bo z namenom čim bolj učinkovitih priprav "posodil" vratarja, tri napadalce in enega branilca.

Naloga, ki na svetovnem prvenstvu čaka slovenske rise, bo zaradi spremenjenega načina napredovanja v višjo skupino letos še posebej zahtevna; dodatno pa so jo v zadnjih dneh otežile še poškodbe nekaterih ključnih igralcev, med njimi tudi kapetana Jana Muršaka. Vendar pa, kot pravi selektor Zupančič, so poškodbe sestavni del hokeja, zato se ne gre prepuščati črnogledim napovedim; tako bodo imeli drugi igralci priložnost in odgovornost, da pokažejo vse, kar zmorejo.

Risi, ki jih na Poljskem čakajo reprezentance Avstrije, Italije, Japonske, Koreje in Poljske, bodo v sklopu priprav pred prihodom na prizorišče svetovnega prvenstva divizije I odigrali tudi štiri pripravljalne tekme:

8. april, Zagreb:
Hrvaška – Slovenija

12. april, Bled:
Slovenija – Hrvaška

16. april, Jesenice:
Slovenija – Japonska

20. april, Budimpešta:
Madžarska - Slovenija