Nicholas Ross je igral odlično, dobro igro pa je kronal s štirimi goli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nicholas Ross je igral odlično, dobro igro pa je kronal s štirimi goli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jerry Kuhn
Ob Rossu je bil junak tudi Jerry Kuhn, ki je zbral 42 obramb. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ken Ograjenšek
Ken Ograjenšek je zadel po lepi akciji z Gregorjem Koblarjem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Ross junak tekme proti Dornbirnu

ki je mrežo zatresel kar štirikrat.

Branilec, ki je bil pred sedmimi leti na naboru Lige NHL izbran v prvem krogu, je na 36 tekmah do zdaj v tej sezoni dosegel le tri gole, tokrat pa je bil izvrsten. Zadnji medsebojni obračun je Dornbirn pred tremi tedni dobil s kar 8:1, v tej sezoni pa so buldogi dobili vse štiri medsebojne tekme. Olimpija je zdaj drugič zmagala v drugem delu. Na domačem ledu je bila boljša tudi od Gradca.

Zmaji so sicer igrali brez prvega strelca Mihe Verliča, njegovo mesto v prvem napadu je ob Alešu Mušiču in Andreju Hebarju zasedel Gal Koren, v drugem napadu pa je tako zaigral novinec v zmajevem gnezdu Rok Leber. V naslednjem krogu bodo varovanci Iva Jana gostovali v Szekesfehervarju pri Sapi, Madžari pa nato v soboto prihajajo v Tivoli.

Rossov projektil za 1:0
Po osmih minutah igre sta bila izključena dva gostujoča hokejista, Olimpija pa je imela več kot minuto in pol dva igralca več na ledu, toda za zadetek so gostitelji potrebovali vsega osem sekund. Tako rekoč takoj po sodniškem metu je z zelo močnim in natančnim strelom pod prečko zadel Ross. Tudi Dornbirn je imel v prvi tretjini dva igralca več na ledu, toda dobre pol minute z dvema hokejistoma na ledeni ploskvi manj je ljubljanska obramba zdržala. Gostje so sicer dosegli zadetek, vendar so ga sodniki po ogledu posnetka razveljavili. Luciano Aquino je spravil plošček v mrežo, a ob tem s palico oviral Jerryja Kuhna, obenem so bila tudi premaknjena vrata, vseeno pa so verjetno bili gostje oškodovani.

Aquino je le zadel v drugi tretjini, ko so gostje močno pritisnili. V 28. minuti so kronali terensko premoč z igralcem več, ko je bil izključen Mušič, pa je bil uspešen Aquino, ki je povsem z desne strani streljal v Kuhna, ploščica pa se je od ljubljanskega vratarja odbila v mrežo. Šest minut pozneje, ko se je ravno iztekla kazen Patricku Jarrettu, sta mojstrsko s podajama obrambo buldogov izigrala Gregor Koblar in Ken Ograjenšek, ki je zadel nebranjeno mrežo in prvič v drugem delu Lige Ebel zatresel mrežo. Ob začetku zadnje minute pa so Ljubljančani še enkrat premagali Adama Dennisa. Na klopi za kaznovane je bil James Arniel, Ross pa je podobno kot v prvi tretjini z močnim strelom drugič zatresel mrežo Dornbirna.

Ross odgovoril na zadetek D'Alvisa
Na začetku zadnje tretjine je Olimpija ostala brez Leberja, ki je naletel na Martina Orazeja, 21-letni Celjan pa je za prekršek dobil pet minut kazni plus disciplinsko kazen igre. Številčno premoč so po dobrih dveh minutah gostje izkoristili, ko je bil pred vrati uspešen nekdanji ljubljanski napadalec Chris D'Alvise, ki je nekoliko po sreči dobil plošček in premagal sicer razpoloženega Kuhna.

Ko se je iztekla kazen, so zmaji vzpostavili ravnotežje in deset minut pred koncem je Ross dosegel hat-trick. V protinapad je ploščico popeljal Koren, ki je mojstrsko počakal, prelisičil obrambo in podal Rossu, ki je pridrsal ter plošček poslal v mrežo. Štiri minute pred koncem je kanadski branilec postavil piko na i izvrstni predstavi, ko je po lepi podaji Hebarja z močnim strelom postavil končni izid tekme.

Drugi del, 4. krog, za uvrstitev od 7. do 12. mesta:
TELEMACH OLIMPIJA – DORNBIRN
5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Ross 9., 40., 50., 56., Ograjenšek 34.; Aquino 28., D'Alvise 46.

SAPA FEHERVAR - INNSBRUCK
5:0 (1:0, 4:0, 0:0)

GRADEC - KAC CELOVEC
2:6 (0:2, 1:1, 1:3)


Lestvica:                *             
SAPA FEHERVAR       4  4 0 0 +10  9 (1)
KAC CELOVEC         4  2 0 2  +5  8 (4)
DORNBIRN            4  1 0 3  -1  5 (3)
TELEMACH OLIMPIJA   4  2 0 2  +1  4 (0)
GRADEC              4  1 0 3  -5  4 (2)
INNSBRUCK           4  2 0 2  -6  4 (0)
* - poraz po podaljšku oz. kazenskih   
    strelih prinaša eno točko          
( ) - točke iz rednega dela sezone     



3. krog, za uvrstitev od 1. do 6. mesta:

VSV BELJAK - LINZ
4:2 (1:1, 0:0, 3:1)

Ob 18.45:
BOLZANO – ORLI ZNOJMO

Ross junak tekme proti Dornbirnu