Jevgenij Malkin je dosegel dva gola, oba že v prvi tretjini. Foto: Reuters
Jevgenij Malkin je dosegel dva gola, oba že v prvi tretjini. Foto: Reuters
Ruslan Fedotenko
Ruslan Fedotenko je povišal na 4:2. Foto: Reuters

V finalu Vzhodne konference končnice Lige NHL so Pingvini tako le še eno zmago oddaljeni od druge zaporedne uvrstitve v finale Stanleyjevega pokala.

Malkin, ki je v četrtek dosegel hat-trick, je zadel v 7. in 20. minuti in tako dosegel še dvanajsti zadetek v letošnji končnici. Prispeval je še eno podajo. Ob koncu prve tretjine je zadel tudi kapetan Sydney Crosby.

Medtem ko so si soigralci edini, da Malkin še nikoli ni igral tako dobro, je ruski center skromen: "Počutim se odlično in mislim, da ne igram slabo. Gotovo pa mi pri tem pomagajo soigralci."

Naveza Malkin-Crosby je v 16 letošnjih tekmah končnice dosegla kar 54 točk in nekateri že vlečejo vzporednice z Waynom Gretzkyjem in Markom Messierjem, ki sta Edmontonu pomagala, da je med letoma 1984 in 1990 slavil pet naslovov.

Carolina se je na začetku zadnje tretjine približala na 3:2, toda Ruslan Fedotenko, Craig Adams in Bill Guerin so nato odpravili dvome o zmagovalcu.

Učinek Pittsburgha v napadu je zastrašujoč: v treh tekmah je Carolini nasul 16 golov.

Četrta tekma serije bo v torek. Le dvakrat v zgodovini NHL-končnic se je zgodilo, da je kako moštvo nadoknadilo zaostanek z 0:3 v zmagah in dobili serijo.

NHL-končnica, vzhod, finale, 3. tekma
CAROLINA (6) - PITTSBURGH (4) (v zmagah 0:3)
2:6 (1:3, 0:0, 1:3)
Cullen 5., Samsonov 42.; Malkin 7., 20., Crosby 20., Fedotenko 42., Adams 59., Guerin 59.

Obrambe: Ward 34.; Fleury 32

Zahod, četrta tekma, nedelja:
CHICAGO (4) - DETROIT (2) (v zmagah 1:2)

T. O.