Bobby Ryan ima za seboj najboljšo sezono v NHL-u - na 81 tekmah je zbral 64 točk (35 golov in 29 podaj), s čimer se je uveljavil kot eden najboljših
Bobby Ryan ima za seboj najboljšo sezono v NHL-u - na 81 tekmah je zbral 64 točk (35 golov in 29 podaj), s čimer se je uveljavil kot eden najboljših "powerforwardov" v ligi NHL. Foto: EPA

Član udarnega napada Ducksov, ki ga sestavljata še Corey Perry in Ryan Getzlaf, je bil po pretekli sezoni omejeni prosti agent. Ryan je želel od Anaheima krajšo triletno pogodbo, po kateri bi se lahko prosto pogajal za novo pogodbo, hkrati bi pa takrat potekli pogoji tudi njegovima soigralcema v napadu. Zaradi zahtevnosti pogajanj je kazalo, da bi se lahko ponovil primer Phila Kessela, ki je lani zaradi previsokih zahtev izsilil izhod iz Bostona.

"Bobby je pri 23 letih že dokazan NHL-strelec in zagotovo so njegova najboljša leta še pred njim. Zadovoljni smo, da da smo se dogovorili pred začetkom pripravljalnega tabora," je novico uradno potrdil generalni menedžer Anaheima Bob Murray.

Dva izbora in 3 milijoni za Kovaljčuka
Limonada "Kovaljčukovo poletje" se je uradno končala s kaznijo Lige NHL, ki je New Jerseyju naložilo "davek" zaradi prve nezakonite pogodbe z Iljo Kovaljčukom. Devilsi bodo morali plačati 3 milijone dolarjev, ki pa ne bodo šteli v "salary cap", ob tem pa so ostali brez 3. izbora na naboru 2011 ter 1. izbora na enem izmed "draftov" med leti 2011 in 2014 (kdaj, morajo Vragi sporočiti Ligi dan po končnem finalu Stanleyjevega pokala).

Namesto vratarja Šved ali Američan
Vancouver
, ki po letošnjih okrepitvah obrambe sodi med prve favorite sezone, išče novega kapetana. Vratar Roberto Luongo, ki po NHL-pravilih na tekmah sicer ni mogel biti kapetan, je predal kapetansko črko C, ki je krasila njegovo čelado. Favorita za novega prvega Canucka sta Henrik Sedin in Ryan Kessler. Bo menjava kapetana tisti kamenček v mozaiku, ki bo Vancouvru le prinesel tako želeni Stanleyjev pokal?