Žiga Jeglič je mojstrsko ukanil Andyja Chioda iz kazenskega strela. Foto: Žiga Novak
Žiga Jeglič je mojstrsko ukanil Andyja Chioda iz kazenskega strela. Foto: Žiga Novak
Mike Bayrack, Marjan Manfreda
Mike Bayrack se je prvega gola v dresu Jesenic veselil z Marjanom Manfredo. Foto: Žiga Novak
Andy Chiodo in Kirk Furey
Andy Chiodo ni imel možnosti po strelu Mika Bayracka, v zadnjih trenutkih pa je z nekaj odličnimi obrambami zadržal prednost Celovčanov. Foto: Žiga Novak
Alex Westlund
Alex Westlund je v pol ure prejel pet golov, potem pa ga je zamenjal Lorenz Hirn. Foto: MMC RTV SLO
Žiga Pance
Kapetan Žiga Pance je dvakrat zatresel mrežo Linza. Foto: Marko Kovič
Petr Šachl
Petr Šachl je z dvema goloma zagotovil Olimpijo peto letošnjo zmago nad Črnimi krili iz Linza. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ljubljančani so bili strelsko izjemno učinkoviti, slavili so že tretjič zapored. Varovanci Hannuja Järvenpääja so napredovali na sedmo mesto, saj je Medveščak ostal praznih rok v Salzburgu (2:0). Zagrebčani imajo dve točki naskoka pred železarji, ki v nedeljo gostujejo v Domu športov.
"Westy" v pol ure prejel pol ducata golov
Linz je krenil zelo napadalno, streljal je z vseh položajev, toda vratar Matija Pintarič je nadaljeval v slogu zadnjih dveh tekem, na drugi strani pa je kapetan Žiga Pance v 14. minuti po mesecu dni znova zatresel mrežo, ko je po samostojnem prodoru premagal Alexa Westlunda.

Devet golov v drugi tretjini
Druga tretjina je bila neverjetna, saj je padlo kar devet golov. Zeleno-beli so v 22. minuti povedli z 2:0 z igralcem več na ledu, Petr Šachl je izkoristil podajo Johna Hughesa. Črna krila so se vrnila v igro v dveh minutah, ko je bil dvakrat natančen Jason Ward. Ko so gledalci že pričakovali popoln preobrat, so zmaji uprizorili neverjetne štiri minute in dosegli štiri gole zapored. Boštjan Goličič, Burke Henry, Žiga Pance in Tomi Mustonen so matirali nerazpoloženega "Westyja", ki ga je po pol ure zamenjal Lorenz Hirn. Le nekaj sekund po vstopu drugega vratarja bi Šachl lahko povišal na 2:7, a se je Hirn izkazal. Ko je bil na kazenski klopi Žiga Pavlin, je Pat Leahy znižal, Daniel Oberkofler pe je v 39. minuti napovedal zanimivo zadnjo tretjino.

Chabera zaklenil vrata
Na začetku zadnjega dela igre je Järvenpää v vrata poslal Jana Chabero. Ključni trenutek srečanja je sledil v 33. sekundi zadnje tretjine, ko je Hughes z igralcem več dosegel še šesto točko na tekmi in prednost povišal na tri gole. Kanček upanja je gostiteljem vlil Oberkofler v 51. minuti. V zadnjih desetih minutah so varovanci Kima Collinsa silovito pritisnili, vendar je razpoloženi Chabera zaklenil vrata. 21 sekund pred zadnjo sireno je Šachl z golom v prazno mrežo potrdil pomembno zmago, ki je dobra napoved za nedeljsko tekmo, ko v Tivoli prihaja Salzburg.
Mojstrovina Jegliča s kazenskega strela
V Podmežakli so gostitelji začeli sijajno. V 8. minuti je Robert Sabolič kronal uvodno premoč ob prednosti igralca več. Le dve minuti zatem je Johannes Reichel nepravilno oviral Žigo Jegliča, ki je bil v samostojnem prodoru. Kazenski strel je mojstrsko izvedel Jeglič, ki je z bekhend strelom poslal plošček pod prečko, vratar Andy Chiodo je bil brez moči. V 17. minuti je bil Rok Tičar blizu tretjemu zadetku, a je Chiodo plošček čudežno ulovil tik pred golovo črto.
Prvenec Bayracka
Na začetku druge tretjine so imeli gostje še slabi dve minuti igralca več ob izključitvi Mihe Brusa. Železarji so se ubranili. Le minuto zatem je podajo Tylerja Scofielda izkoristil Schellander. V nadaljevanju je bil na preizkušnji Chiodo, ki se je izkazal ob strelih Mitje Robarja in Tičarja. Po zmedi v domači obrambi je po pol ure igre izenačil Stefan Geier. Dve minuti zatem je po podaji Marjana Manfrede ustrelil Mike Bayrack in dosegel svoj prvi gol v dresu Jeseničanov.
Popoln šok za železarje v minuti
Korošci so zadnjo tretjino začeli odločno. V 49. minuti je Kirk Furey izenačil, ko je plošček zapeljal za gol in ga z zvito potezo poslal za hrbet Fikrta. Le 59 sekund zatem se je zgodil še večji šok za Jeseničane. Plošček se je za vrati nerodno odbil, presenetil Fikrta (nerodno je padel) in se znašel pred golom, kjer je prazno mrežo zadel Schellander.

Dramatičen zaključek ni prinesel izenačenja
Nesrečni Fikrt je nato ubranil nekaj poskusov gostov, Chiodo pa preprečil izenačenje po strelu Tičarja. V zadnji minuti je trener Heikki Mälkiä vratarja zamenjal s šestim igralcem v polju. Dvajset sekund pred koncem je Marc Cavosie zamudil lepo priložnost za izenačenje. Gostje so tekmo končali z igralcem manj po udarcu Markusa Pirmanna s palico. Po strelih Saboliča in Cavosieja v izdihljajih tekme je Chiodo svojo mrežo ohranil nedotaknjeno.

48. krog:
ACRONI JESENICE - KAC CELOVEC
3:4 (2:0, 1:2, 0:2)
2.900; Sabolič 8., Jeglič 10./kaz. strel, Bayrack 32.; Schellander 23., 50., S. Geier 30., Furey 49.

LINZ - TILIA OLIMPIJA
5:8 (0:1, 4:5, 0:2)
2.450; Ward 22., 24., Leahy 37., Oberkofler 39., 51.; Ž. Pance 14., 29., Šachl 22., 60., Goličič 26., Henry 26., Mustonen 30., Hughes 41.

SAPA FEHERVAR - DUNAJ
2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

VSV BELJAK - GRADEC
1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

SALZBURG - MEDVEŠČAK
2:0 (0:0, 1:0, 1:0)


Lestvica:
*
KAC CELOVEC ** 48 32 6 10 +34 70
SALZBURG ** 48 30 2 16 +31 62
DUNAJ ** 48 28 4 16 +38 60
BELJAK 48 25 3 20 +2 53
LINZ 48 23 6 19 -9 52
GRADEC 48 24 4 20 +9 52
TILIA OLIMPIJA 48 22 4 22 -28 48
MEDVEŠČAK 48 20 6 22 +3 46
ACRONI JESENICE 48 18 8 22 -31 44
SAPA FEHERVAR 48 18 6 24 -46 42

* - poraz po podaljšku oz. kazenskih
strelih prinaša eno točko

** - v končnici