Henrik Sedin z nagradama za najboljšega strelca in igralca. Foto: Reuters
Henrik Sedin z nagradama za najboljšega strelca in igralca. Foto: Reuters

Hokejista Vancouvra je na prvo mesto postavilo 46 od 133 športnih novinarjev. Ovečkin, ki je nagrado Hart Trophy prejel v zadnjih dveh sezonah, je prejel 40 prvih mest, tretji Sidney Crosby pa 20.

Ovečkin izpustil kar deset tekem
Sedin je v rednem delu sezone dosegel 112 točk (29 golov in 83 podaj). Ovečkin in Crosby sta zbral tri točke manj, a je moral Ovečkin zaradi poškodbe in kazni izpustiti kar deset tekem!

Presenečen je bil tudi Šved
"Počutim se nadrealistično. Nisem še povsem dojel, to je zame res veliko presenečenje," je bil Šved kar nekoliko zmeden. "To je zame velika čast. Zahvaliti se moram predvsem svojim soigralcem, saj brez njih prav gotovo ne bi prejel te nagrade," je še povedal.

Dve nagradi v Buffalo
Ovečkin se je lahko potolažil z nagrado za najboljšega hokejista po mnenju igralcev samih. Ryan Miller (Buffalo) je dobil nagrado za najboljšega vratarja, Tyler Myers (Buffalo) za najboljšega novinca, Duncan Keith (Chicago) za najboljšega branilca, Dave Trippeltt (Phoenix) pa za trenerja.

Byfuglien zapušča Chicago
Prvak Chicago ima zaradi salary capa velike težave pri sestavi moštva, zato se je že razšel z Dustinom Byfuglienom, ki bo kariero nadaljeval v Atlanti. V isto smer so šli še Ben Eager, Brent Sopel in Akim Aliu, v obratno pa Marty Reasoner, Joseph Crabb in Jeremy Morin, Chicago pa je dobil še po en izbor v 1. in 2. krogu nabora.