Mitji Šivicu je uspelo krivuljo v Pomdežakli obrniti navzgor, zato bo tudi v naslednji sezoni ostal trener. Foto: www.alesfevzer.com
Mitji Šivicu je uspelo krivuljo v Pomdežakli obrniti navzgor, zato bo tudi v naslednji sezoni ostal trener. Foto: www.alesfevzer.com

V Podmežakli so imeli v preteklih sezonah velike težave v poletnem obdobju. Luknje v proračunu so se pojavljale na vseh koncih. V tej sezoni so poslovali zelo racionalno in zares jim je lahko žal, da je pandemija novega koronavirusa preprečila izpeljavo sezone do konca.

Železarji so bili hit drugega dela Alpske lige, ko so se s šestega zavihteli na tretje mesto. Proti Asiagu bi imeli v četrtfinalu prednost domačega ledu in vsekakor bi bili favoriti za preboj v polfinale. Tudi nastop v finalu se seveda ni zdel nemogoč.

Pogačar: Klub zaradi minusa zadnjih dveh mesecev ne bo zašel v težave
"S fanti smo dosegli dogovor, kako jih bomo poplačali. Sezona se je končala pred dvema najbolj hokejskima mesecema. Marca in aprila je v dvoranah največ gledalcev, saj so tekme končnice najzanimivejše. Prisotni so vsi pokrovitelji in mediji. Iz tega naslova smo utrpeli kar veliko škodo," je stanje v pogovoru za Val 202 ocenil predsednik Anže Pogačar, ki je dodal, da bo proračun za naslednjo sezono verjetno malce nižji od letošnjega.

Znani gostinec je zadovoljen s finančnim položajem kluba: "Na srečo lahko potrdim, da je bila sezona v redu. Vse smo imeli pod nadzorom. Kljub temu minusu, ki smo ga doživeli ob koncu sezone, izguba ne bo prevelika. Klub zaradi tega ne bo zašel v težave."

Žan Jezovšek se je 14. aprila 2018 v Tivoliju veselil zadnjega državnega naslova Jeseničanov. V lanski sezoni je vitrina v Podmežakli ostala prazna, letos pa je Pokal Slovenije osvojila Olimpije, sezona pa nato ni bila odigrana do konca. Foto: www.alesfevzer.com
Žan Jezovšek se je 14. aprila 2018 v Tivoliju veselil zadnjega državnega naslova Jeseničanov. V lanski sezoni je vitrina v Podmežakli ostala prazna, letos pa je Pokal Slovenije osvojila Olimpije, sezona pa nato ni bila odigrana do konca. Foto: www.alesfevzer.com

Rodman: Zelo zgodaj smo iztegnili lovke in pripeljali Usa
Močna ekipa se vedno začne graditi z vratarjem. Urban Avsenik in Žiga Kogovšek sta zelo obetavna čuvaja mreže, a težko bi zdržala vso sezono. Trener Mitja Šivic je v tej sezoni pripeljal Antoina Bonvalota, ki pa se je poškodoval v drugem delu Alpske lige in je zdaj že odpotoval nazaj v Francijo.

"Brez močnega vratarja je težko zmagovati, zato smo zelo zgodaj iztegnili lovke in pripeljali Usa. Žan je dokazal, da je na tej ravni vsekakor eden izmed najboljših vratarjev Alpske lige. Upam, da bo z nami še napredoval. Z dobrimi igrami bi si lahko priigral ponudbo iz tujine, nato pa bo lahko tudi zaslužil nekaj denarja," je pojasnil športni direktor Marcel Rodman, ki se je tudi vrnil na Jesenice, kjer je bil v lanski sezoni trener.

"S ponujenimi pogoji je bil zadovoljen. Videl je, da imamo željo. Vsi skupaj bi radi prišli na višjo raven. Us je za nas zares velika okrepitev," je dodal Rodman.

Bo Jezovšek sledil Usu v Podmežaklo?
Do konca tega tedna se obetajo novi podpisi pogodb. Najaktualnejši je napadalec Žan Jezovšek. Prav Us in Jezovšek sta blestela v lanski sezoni, ko je Olimpija osvojila trojno krono. 25. aprila lani je Jezovšek z izjemnim prodorom prek celotnega igrišča dosegel odločilni zadetek za zmago zmajev s 5:2. Po 40 minutah povratne finalne tekme v Tivoliju je bil izid 2:2, Ljubljančani pa so za naslov prvaka potrebovali kar tri zadetke in uspelo jim je prav po zaslugi Jezovška, Usa in Mihe Zajca, ki je v tej sezoni že nosil dres Innsbrucka.

"Vsak, ki spremlja hokej, lahko v svoji glavi naredi selekcijo igralcev, ki pridejo v poštev. Ne bom rekel da in tudi ne bom rekel ne. Zelo dobro sodelujeva s trenerjem Šivicem. Oba imava svojo vizijo," je ostal skrivnosten Rodman.

Šivic zavrnil ponudbe iz tujine in Ljubljane
V Tivoliju so se pričakovano odločili za novega trenerja. Ivo Jan je podpisal triletno pogodbo. Novi športni direktor Jože Kovač je poklical tudi Šivica.

"Iz tujine je bilo kar nekaj ponudb. Tudi iz klubov, kjer sem že deloval. Hitro sem vse odklonil, saj sem se vrnil v Slovenijo. Odhod po desetih mesecih doma me res ni zanimal. V zadnjih nekaj tednih je Olimpija kar nekajkrat pozvonila. To me je bolj zanimalo, saj imam veliko spoštovanje do Olimpije. Zelo dobro poznam novega športnega direktorja Jožeta Kovača. Seveda poznam tudi novega trenerja Jana. Zanimalo me je, kaj mislijo. Načeloma sem bil odločen, da ostanem na Jesenicah, saj sem imel v tej sezoni podporo tudi v težkih trenutkih. Upam, da bo tako tudi v naslednji sezoni, če bomo zašli v krizo," je odločitev razložil Šivic, ki mu je uspel epski preobrat v tej sezoni.

20. decembra so Jeseničani izgubili derbi kar z 0:7 v Podmežakli, delovali so kot razbita vojska. Ekipa se je nato dvignila kot feniks iz pepela, nanizala je 12 zmag zapored in se v drugem delu prebila na tretje mesto Alpske lige.

Na treningu so dobrodošli vsi slovenski hokejisti
Šivic ni postavil nobenih omejitev pri treningih: "Z nami lahko trenirajo vsi slovenski fantje. Tisti, ki imajo pogodbo, in tudi tisti, ki nimajo pogodbe z nami. Vsi lahko dobijo naše programe in so z menoj na zvezi. Želimo pomagati zares vsem. Vsi so dobrodošli, tudi tisti hokejisti, ki bodo iz našega kluba odšli v tujino. Določili bomo datum, ko bodo z nami trenirali le še hokejisti, ki imajo z nami podpisano pogodbo."

Kovač in Jan bosta zelo zaposlena
Ta teden bo zelo pestro tudi v Tivoliju. Športni direktor Kovač in novi trener Jan bosta opravila številne pogovore tudi s hokejisti, ki v preteklih sezonah niso nosili zeleno-belega dresa. V petek bodo v pisarni na Celovški 25 tudi številni znani obrazi, ki so že navduševali ljubljanske navijače, a so si v zadnjih letih kruh služili v tujini.

Naval na šport: O hokejskem dogajanju na Jesenicah