Komentator in novinar TV Slovenije Zoran Radisavljević bo v prihodnjih dneh delil svoje vtise s svetovnega prvenstva tudi z obiskovalci spletne strani www.rtvslo.si/sport. Foto: MMC RTV SLO
Komentator in novinar TV Slovenije Zoran Radisavljević bo v prihodnjih dneh delil svoje vtise s svetovnega prvenstva tudi z obiskovalci spletne strani www.rtvslo.si/sport. Foto: MMC RTV SLO

Na letališču v Münchnu smo srečali nogometaše Bayerna, ki so čakali na svoj let v Sankt Peterburg. To so pravi "zvezdniki", podelili so nekaj avtogramov letališkim delavcem, drugače pa delovali zelo vzvišeno. Malo smo se nasmejali, ko smo izvedeli, da so jih Rusi fino premagali.

Mrzli Halifax, a prijazni ljudje
Kanada je moj drugi dom, vendar v Halifaxu še nisem bil. Mesto na obali atlantskega oceana je zelo lepo, vendar za prvega maja tudi precej mrzlo, vseskozi piha mrzel veter. Mesta nam še ni uspelo raziskati, ampak to še sledi. Hotel imamo čez cesto od dvorane Metro Centre, kar je super in česar v preteklosti še nikdar nismo imeli. Imeli smo nekaj težav z akreditacijami, ampak to je bilo hitro rešeno - na splošno so vsi izjemno prijazni.

Slovencev ne manjka
Najbolj me je presenetilo to, da na vsakem koraku srečaš kakšnega Slovenca - res lepo, da so naši navijači prišli v Halifax v takšnem številu. Tudi restavracijo/bar Cheers poleg dvorane so že vzeli za svojo. Kar precej je tudi naših bivših hokejistov: Dušan Lepša, Srdžan Kuret, Diko Stević itd. Prvi dan (četrtek) smo preživeli predvsem v dvorani, na treningih Kanade in Slovenije.

McGuire igral hokej z Elikom
Srečal sem se s komentatorjema kanadske televizije TSN, Gordom Millerjem in Pierrom McGuirejem, s katerima že nekaj let dobro sodelujem. Pierre je bil navdušen, ko sem mu povedal, da je letos za Olimpijo igral Todd Elik, rekel je da sta celo igrala skupaj! Haha, majhen svet.

Posneli smo nekaj izjav, zmontirali nekaj prispevkov, ki si jih boste lahko ogledali v našem studiu pred tekmo. Še ena prednost tega, da smo na tej celini, pa je, da lahko tekme končnice NHL človek gleda ob normalni uri, namesto ob enih zjutraj. Svetovno prvenstvo se danes začne zares, še nekaj uric in gremo na tekmo Kanada - Slovenija. Upamo na dobro tekmo. Toliko za enkrat.

Do naslednjič. LP iz Kanade. Zoran.