Anžeta Kopitarja čaka veliko trdih obračunov s klubskim kolegom. Foto: EPA
Anžeta Kopitarja čaka veliko trdih obračunov s klubskim kolegom. Foto: EPA

Kopitar pred tekmo pričakuje precej trdih medsebojnih obračunov. "Z Višnovskim se bova zanesljivo dostikrat srečevala po kotih. On je eden najboljših branilcev na svetu, jaz lahko to potrdim, saj že nekaj časa igram z njim. Ima pa tudi zelo dober strel in še posebej pri "power-playu" bomo morali kakšen pogled vreči tudi nanj, da nas ne bo prav on pokopal. Še posebej pa zato, da ne bom potem še nekaj časa poslušal o tem."

Kopitar se je s soigralci iz Los Angeles Kingsov v Kanadi srečal že na dveh obračunih. Na tekmi z ZDA sta mu nasproti stala Patrick O'Sullivan in Dustin Brown, na srečanju z Latvijo pa je bil nasprotnik Raitis Ivanans.

Slovaški trener bežal novinarjem
Slovaki so po nepričakovanem zadnjem mestu v skupini pod velikim pritiskom novinarjev. Takoj po odločilni tekmi predtekmovanja je imel slovaški selektor Julius Šupler kar v prostorih novinarskega središča improvizirano konferenco, na kateri je moral odgovarjati na neprijetna vprašanja številnih slovaških novinarskih kolegov. "V športu se takšne stvari pač dogajajo. Zdaj se moramo pripraviti na boj za obstanek. Čaka nas trening, nato bomo svoj program pač prilagodili novi situaciji. Mislim, da to vseeno ni katastrofa. Videti moramo pozitivne stvari. Pred sabo imamo jasen cilj in ne smemo se predati malodušju," se je po razpletu predtekmovalne skupine tolažil Šupler, a vseeno ni mogel skriti vznemirjenosti in nervoze ob zanj povsem novem položaju, nazadnje pa je vidno razburjen skorajda pobegnil sedmi sili.

Nemci na dveh frontah
Nemci imajo veliko dela na ledeni ploskvi in v pisarnah. Po aferi Holland je s to ekipo povezan tudi primer Floriana Buscha, nastop katerega je bil zaradi domnevnega dopinškega prekrška vprašljiv. A IIHF je ugotovila, da v Nemčiji proti temu igralcu nacionalna protidopinška zveza ni sprožila postopka, zato tudi krovna hokejska organizacija ni ukrepala in bo hokejist lahko nadaljeval z nastopi v Halifaxu.

R. K.