Po hladnih dneh se je vreme toliko otoplilo, da dopušča poletno garderobo. Foto: MMC RTV SLO
Po hladnih dneh se je vreme toliko otoplilo, da dopušča poletno garderobo. Foto: MMC RTV SLO
Andrej Stare
Komentator TV Slovenije Andrej Stare s stražnikoma na Citadeli. Foto: MMC RTV SLO

Ekipa je polna zvezdnikov, ampak ne samo to, imajo tudi kar nekaj "delavcev", ki so potrebni za uspeh. Najbolj pa sta me navdušila Ryan Getzlaf in Brent Burns. Res prava asa. Naši so igrali v redu, čeprav bi bilo lahko še precej več kot samo 5:1. Štiri vratnice in neverjetni Kristan so preprečili precej višji poraz.

Pri ZDA izstopa Kane
Upam, da bo proti ZDA danes malo bolje. Američani imajo mlado ekipo, ampak so res dobri. Že na treningu izstopa Patrick Kane, vidi se, da bo kmalu eden najboljših na svetu. Sicer pa so do novinarjev klasično vsi izjemno prijazni in profesionalni. Trening je bil včeraj v "practise areni" oziroma dvorani za trening, to je v Halifax Forumu, deset minut z avtomobilom od glavne dvorane.

Očarljiv Halifax Forum
Forum so zgradili leta 1928, in zdi se, da ga niso nikoli prenovili, čeprav je na novo pobarvan in imajo novo bando. Je pa zelo očarljiva dvorana, in ko si tam, si kar predstavljaš, kako je bila videti tekma v tej dvorani, recimo leta 1940. Majhni sedeži, podporni stebri sredi tribun in tesne garderobe ... Imajo pa svojo dvorano slavnih, saj so tam od 1971 do 1984 igrali Nova Scotia Voyageurs v ligi AHL in bili celo trikrat prvaki. Danes tam igrajo Halifax Wolverines iz nižje mladinske lige. Sedežev je 5.600, baje pa je bilo tam 8.600 gledalcev, ko so leta 1987 prišli "wrestlerji" in sta imela obračun Hulk Hogan in Macho Man. Me sploh ne preseneča.

Vreme se je otoplilo
Zadnja dva dneva je tukaj končno sončno in toplo, tako da se lahko naokrog sprehajam v "papučah". Z Andrejem Staretom sva si šla ogledat tudi "Citadel", trdnjavo na hribu nad mestom. Ponosno rečejo, da njihovim topovom ni bilo nikoli treba izstreliti nobene krogle. Dela imamo precej, za današnji studio in Š skupaj šest prispevkov. Kupil sem majice, kape in ploščke za našo nagradno igro. Kolega Potočnik, ki v Ljubljani vodi studio, si je končno lahko oddahnil. Ah, ta naš Poggy.

Do naslednjič, LP Zoran