Marcel Rodman in Tomaž Razingar sta nepogrešljiva člana izbrane vrste. Foto: MMC RTV SLO
Marcel Rodman in Tomaž Razingar sta nepogrešljiva člana izbrane vrste. Foto: MMC RTV SLO
Tomaž Razingar
Razingar o sporu s HZS

Na novinarski konferenci na Jesenicah je kapetan Marcel Rodman govoril o zapletih, ki so nastali v zvezi z nagrajevanjem igralcev za dosežke na svetovnem prvenstvu v Kanadi.

HZS naj še enkrat preuči predlog hokejistov
"Dejstvo je, da imamo igralci na sodelovanje v reprezentanci svoje poglede, zveza svoje in zato se v nekaterih stvareh ne strinjamo. V zadnjih dneh smo že nekajkrat sedeli skupaj, dogovorili smo se, da se ne bomo blatili preko medijev, temveč bomo zaplet skušali rešiti po diplomatski poti. Mi v zadnjih dneh treniramo na Jesenicah, rokov za končni dogovor nismo postavili, toda mislim, da se bo vse skupaj uredilo do začetka priprav reprezentance, ki se pričnejo v ponedeljek. Vse, kar se zdaj dogaja, ni bila naša zahteva, temveč smo zaprosili predsedstvo zveze, naj naš predlog nagrajevanja še enkrat preuči," je pojasnil Rodman, ki bo naslednjo sezono znova igral za Jeseničane.

Razingar, ki je letos branil barve Innsbrucka, bo v naslednji sezoni prav tako član novih državnih prvakov.

Naslednje leto boste igrali za prvake. Kako ste videli finalno serijo? Jeseničani so kar hitro pometli s 4:0 s podprvaki Lige Ebel.
Morda res za mnoge presenečenje. Olimpija je močno padla. Vsi so pričakovali, da bo igrala veliko boljši hokej, ampak Jesenice so se v miru pripravljale, saj so imele pet tednov časa. Prikazali so odlično igro, na vseh tekmah so bili boljši nasprotniki in zasluženo gre nova zvezdica v Podmežaklo.

Kako pa vidite situacijo na Hokejski zvezi? Poznamo zaplete, stvari še vedno niso urejene. Še trije tedni so do velikega dogodka v Kanadi. Glede na vse, ali vi greste v Kanado ali se še niste odločili?
Mi se normalno pripravljamo. Tudi sam sem se že pripravljal en mesec in pol brez Hokejske zveze, tako da si vsi želimo v Kanado. So določene stvari, o katerih se bomo morali pač pogovoriti in upam, da se bo vse rešilo.

Se vam zdi odnos hokejske zveze do vas malce podcenjevalen? Vse to o nagradah, mogoče celo za osvojitev naslova, 500 evrih za obstanek?
Vsak ima svoj pogled na to. Fantje na ledu lansko sezono v Ljubljani na SP-ju skupine B smo svoje delo opravili. Okoli reprezentance se dogajajo marsikatere mogoče čudne stvari, ampak dajmo času čas in na koncu mislim, da se bo vse rešilo.

Torej ste optimist in mislite, da se bodo vsi spori rešili in da bo večina reprezentance skupaj, da ne bo velikih težav?
Še vedno so se spori rešili. Mislim, da je nepotrebno, da se vse te stvari odvijajo preko medijev. Mislim, da bo na koncu bo vse urejeno in da bomo igrali na svetovnem prvenstvu.

A. G.

Razingar o sporu s HZS