Foto:
Foto:
Goli s tekme Slovenija - Slovaška
Zajc "pretepel" novinarko TV SLO

Cilj slovenske reprezentance, obstanek na svetovnem prvenstvu v Kanadi, se po porazu s Slovaško s 5:1 zdi nemogoč in bil bi že izjemen podvig, če bi Slovenija izsilila še eno tekmo (v boju za obstanek moštvi igrata na dve zmagi). "Ne vem, kje se je vse to sesulo. Kanada in ZDA, to je še šlo, potem pa se je vse sesulo," je po petkovem porazu povedal Rok Pajič. Preostale izjave seveda niso dosti drugačne.

Selektor Mats Waltin: "Ne vem, kaj je narobe. Če bi to vedel, bi lahko naredil precej stvari drugače. Začelo se je s kaznimi v prvi tretjini, prav to, na kar sem opozarjal. Po prejetem golu smo imeli obdobje, ko ni bilo tako slabo, nato pa smo šli navzdol korak za korakom. Ne vem še, kaj lahko pričakujemo od jutrišnje tekme. Potrebujem nekaj časa za razmislek. Zanesljivo bom naredil kakšno spremembo v peterkah, a gre bolj za vprašanje pristopa. Glede vratarjev: Hočevar si je zaslužil nastop, za Kristanom pa je bila težka tekma, zato sem ga zamenjal."

Rok Pajič: "Težko je povedati kaj pozitivnega. Sem skorajda brez komentarja. Mogoče je bila dobra le kakšna izmena, vsega skupaj pet minut v celi tekmi. Ne vem, kaj se je zgodilo, da smo začeli igrati tako slabo. Z njimi smo že igrali prijateljsko tekmo, ampak vsaj nekaj strelov smo imeli, pri 11 strelih pa težko daš kakšen gol. Ne vem, kje se je vse to sesulo. Kanada in ZDA, to je še šlo, potem pa se je vse sesulo."

Gregor Polončič: "Že proti Latviji je bilo slabo, tole pa se je samo še razpotegnilo proti Slovaški. Če bi vedel, kaj je narobe, bi bil eden boljših trenerjev. Iščemo vzroke, a ta trenutek nimam odgovora. Ruši se nam sistem, ki ga hočemo igrati, nato se naredijo luknje in je videti malo smešno. Ne morem reči, da fantje nočejo dati maksimuma. Včasih je videti, kot da se nam ne da, ampak v bistvu gre za taktične napake, ki si jih ne bi smeli privoščiti."

Damjan Dervarič: "Pričakovali smo takšno igro Slovakov. Preslabo smo igrali v obrambi, na cedilu smo pustili Kristana, predvsem odbite ploščke bi morali pobrati. Srednja tretjina ni šla, pa še tistih priložnosti, ki smo jih imeli, nismo izkoristili. Vse so nam prestregli, in če večino časa igraš v obrambni tretjini, ti zmanjka časa za napad."

Tomaž Razingar: "Slovaki so bistveno boljši, to so danes dokazali. Nima smisla iskati izgovorov. Trudili smo se, ampak na ledu je bilo vse skupaj videti bolj ubogo. Jutri bomo skušali dati vse od sebe, bomo videli, če bo to dovolj, ampak radi bi izsilili še eno tekmo."

Lubomir Višnovsky, hokejist Slovaške: "Tekma je bila težka. Ni lahko igrati s Slovenijo, ima dobre drsalce in najboljšega igralca Kopitarja, s katerim igram v klubu. Uspelo nam je hitro doseči zadetek, umirili smo tekmece in dosegli zmago. A jutri bo drugačna tekma, druga tekma v takšni seriji je vedno težja. Želimo si zmage in obstanka v eliti."

Marcel Hossa, hokejist Slovaške: "Hitro smo zadeli, kar nam je dalo samozavesti. Veliko smo streljali in si pripravili priložnosti, kar je dobra spodbuda tudi za jutri. Šli bomo stoodstotno in tekma bo še zelo zanimiva."

T. O.

Goli s tekme Slovenija - Slovaška
Zajc "pretepel" novinarko TV SLO