Risi so z zadnjo tekmo popravili bled vtis. Foto: EPA
Risi so z zadnjo tekmo popravili bled vtis. Foto: EPA

To je vprašanje za milijon evrov, zakaj nismo že prej igrali tako.

Marcel Rodman
Vrhunci tekme Slovenija - Slovaška

Slovenija je končno pokazala tisto, kar smo pogrešali na prejšnjih tekmah in z nekaj več sreče bi lahko izsilila tretjo tekmo proti Slovakom. "To je bila z naskokom najboljša tekma na prvenstvu," je po porazu po kazenskih strelih (redni del se je končal 3:3) povedal vratar Andrej Hočevar, toda kaj, ko "očitno precej prepozno," kot je dejal kapetan Marcel Rodman.

Tomaž Razingar:

"Igrali smo res najbolje. Škoda, ker nam je zmanjkalo pri kazenskih strelih. Pokazali smo povsem drug obraz, igrali smo zase, hoteli smo dokazati, da veljamo več, kot smo pokazali na dosedanjih tekmah. Žal smo izpadli, kajti dobršen del prvenstva smo igrali katastrofalen hokej."

Andrej Hočevar: "To je bila z naskokom najboljša tekma na prvenstvu. Nismo delali toliko napak v obrambi in srednji tretjini. Pokazali smo borbenost, a na koncu je bila v loteriji kazenskih strelov sreča na strani Slovakov."

Marcel Rodman: "Danes nismo imeli česa izgubiti, več smo stavili na napad. Mogoče tudi Slovaki niso bili na najvišji ravni. Ekipa je dobila občutek, da gre, in videti je bilo povsem drugače kot na prejšnjih tekmah. A očitno precej prepozno."

Marjan Manfreda: "Za moj prvi nastop v reprezentanci se ne bi moglo lepše izteči. Vso tekmo sem igral tako, kot je treba. Že pred tekmo sem bil sproščen in se mi je zdelo, kot da ne bi bila moja prva na prvenstvu."

Anže Kopitar: "To je vprašanje za milijon evrov, zakaj nismo že prej igrali tako. Ne vem, mogoče smo dali v igro več emocij, pa bolj smo si želeli in verjeli v to. Od prvega do zadnjega smo dali vsi sto odstotkov. In ko ekipa igra na takšni ravni, se sestavi ena dobra tekma. Na to tekmo smo lahko ponosni, kar pa se tiče celega prvenstva, pa mislim, da ne moremo biti zadovoljni."

Miha Rebolj: "Takšna igra bi nas morala krasiti vsakič, ko igramo v reprezentanci, a nam to daje upanje za naprej. Fortuna danes pač ni bila na naši strani oziroma mogoče je bila, a so Slovaki v odločilnih trenutkih le pokazali svojo kakovost. Vesel sem zaradi te igre, a hkrati tudi žalosten, ker smo izpadli."

Selektor Slovenije Mats Waltin: "Razočaran sem. Današnja igra je bila dobra, a ne moremo pozabiti tekme z Latvijo in Slovaško včeraj. Nismo bili na pravi ravni ali dovolj močni. Zato sem razočaran."

Selektor Slovaške Julius Šupler: "Pričakovali smo, da bomo drugače igrali proti Finski in Nemčiji. Poraz z njimi je bil ključen, zato smo igrali te tekme za obstanek. Vesel sem, da smo danes zmagali, ker je bilo to za nas že kar strašljivo. Rad bi se zahvalil svojemu štabu in igralcem, ker je Slovenija danes igrala zelo dobro."

T. O.

To je vprašanje za milijon evrov, zakaj nismo že prej igrali tako.

Vrhunci tekme Slovenija - Slovaška