Pred Matsom Waltinom je zahtevna naloga. Kako jo bo opravil? Foto: RTV SLO
Pred Matsom Waltinom je zahtevna naloga. Kako jo bo opravil? Foto: RTV SLO
Hokejisti se pripravljajo v Mariboru

Pripravljalna tekma proti Italiji v sklopu priprav na svetovno prvenstvo elitne divizije bo tudi edina priložnost, da si rise ogledate na domačih tleh. Po dnevu počitka bo od nedelje do srede na sporedu drugi del priprav, v četrtek pa druga prijateljska tekma v slovaški Skalici z domačo reprezentanco.

27. aprila v Kanado, 1. maja v Halifax
Slovenska ekipa bo odšla v Kanado 27. aprila. Po štirih dneh priprav in tekmi z Norveško v Port Hawkesburyju pa bo 1. maja sledila 200 km dolga selitev na prizorišče tekmovanja - Halifax.

Waltin: Poudarek na igri brez ploščka
"Glavna tema priprav ta teden je fizična pripravljenost, obenem pa želim najti tudi prave pozicije na ledu. Poudarek je na igri brez ploščka, kar bo ena ključnih prvin tudi na SP-ju. Na začetku sem igral s standardnimi peterkami, danes sem jih nekoliko premešal in jih najbrž bom še. Rad bi videl različne kombinacije, verjetno jih ne bo veliko, a poskusil bi vseeno rad. Videli bomo, kaj se bo iz tega razvilo. Fantje trdo delajo, poškodb nimamo," je sporočil selektor Mats Waltin.

V prvih dveh napadih ne bo veliko sprememb
Kako bodo sestavljene napadalne trojke? "Imamo nekaj ključnih igralcev, kot je Anže Kopitar. Nazadnje je igral z Razingarjem in Muričem. V tem napadu, podobno kot v tistem z bratoma Rodman, ne bo veliko sprememb, v ostalih pa je vse skupaj bolj odprto. A za zdaj je še prezgodaj, da bi se dokončno odločil, po tekmi z Italijani bo še dovolj časa za to. Upam, da bom v petek dobil nekaj odgovorov, še posebej v obrambi."

Latvija že dvakrat usodna
Za Anžeta Kopitarja je po dveh porazih na odločilnih tekmah predtekmovanja prejšnjih SP-jev med elito prišel čas, da pade tudi Latvija. Tudi letos je baltski predstavnik ob Kanadi in ZDA v skupini B še najrealnejša možnost, da se slovensko moštvo prvič v zgodovini izogne skupini za obstanek.

Kopitar: Imamo več izkušenj
"Vzdušje v garderobi je dobro, treningi so tudi v redu, sicer veliko treniramo, tako da smo že malo utrujeni. Toda vedno je na začetku priprav tako in upam, da se nam bo obrestovalo na SP sredi maja. Mogoče je res že čas, da premagamo Latvijo. Dvakrat smo bili dovolj blizu. Zdaj pa imamo več izkušenj, vemo, za kaj gre, reprezentanca je starejša in bolj zrela. Tudi liga Ebel je domačim reprezentantom pomagala, da so imeli močne tekme celo sezono in to nam bo zanesljivo prišlo prav," poudarja Kopitar.

Ž. K.

Hokejisti se pripravljajo v Mariboru