Tomaž Razingar je že petkrat igral na svetovnem prvenstvu elitne divizije, vseeno pa bo tudi tokrat motiviran, da reprezentanci pomaga po dveh letih zapustiti drugi razred svetovnega hokeja. Foto: Reuters
Tomaž Razingar je že petkrat igral na svetovnem prvenstvu elitne divizije, vseeno pa bo tudi tokrat motiviran, da reprezentanci pomaga po dveh letih zapustiti drugi razred svetovnega hokeja. Foto: Reuters
Tomaž Razingar
Letošnja sezona ni bila dobra. Januarja je zapustil Acroni Jesenice, na srečo pa je v Italiji spet dobil veselje do igranja hokeja. Foto: Iztok Novak
Risi še niso ujeli prave forme

Kapetan risov se zaveda, da je proti Danski (3:5) šepala igra z igralcem več. Za prvega tekmeca na svetovnem prvenstvu v Ljubljani, Poljsko, pravi, da gre za zelo kakovostno reprezentanco in da bo to ena izmed odločilnih tekem prvenstva. Jana Muršaka je označil kot prihodnjega nosilca igre Slovenije. Za prihodnjo sezono Razingar, ki je imel jeseni grenko izkušnjo z Acroni Jesenicami, še ne ve, kje bo igral. Po sezoni si bo vzel čas za družino.


Proti Danski ni stekla igra z igralcem več, do začetka prvenstva pa sta le še dva dneva. Vas to skrbi?
Prav danes smo na treningu precej vadili igro z igralcem več in odpravljamo te napake.

Že na začetku svetovnega prvenstva vas čaka Poljska. Verjetno si ne boste mogli privoščiti, da bi ležerno začeli turnir. Kako močni so Poljaki?
Gotovo bomo morali biti že v soboto pravi, saj je Poljska močan, kakovosten nasprotnik. Več težko rečem, saj se vse reprezentance precej spreminjajo. V zadnjih letih so bili v diviziji I, prej pa so pogosto igrali v elitni skupini. To bo ena izmed naših odločilnih tekem prvenstva.

Menite, da bo potnik v elitno skupino znan šele po zadnji tekmi?
Žreb je takšen, da bo po vsej verjetnosti res odločala šele zadnja tekma proti Madžarski, seveda pa moramo prej štirikrat zmagati. Motiva ne bo manjkalo. Vsi vemo, kakšna je nagrada. Igrati proti najboljšim na SP-ju elitne skupine je velik motiv!

Na tekmi proti Danski je v reprezentanci debitiral Jan Muršak. Kako ocenjujete njegovo igro?
Igralci nismo pristojni, da ocenjujemo preostale reprezentante. Gotovo pa gre za odličnega igralca, ki ima za seboj odlično sezono. Je eden izmed tistih, ki bodo v prihodnosti nosilci igre naše reprezentance.

Bolj malo gledalcev je bilo v sredo v Tivoliju. Imate kakšno razlago za to?
Ne vem, vsekakor si želimo, da bi bil med prvenstvom Tivoli poln. Vemo, kako veselo je že bilo, ko je reprezentanca dosegala uspehe. Lažje je igrati, če te dvorana ponese ...

Boste z mislimi pri stvari, glede na to, da bo punca Anja kmalu rodila?
Z mislimi sem še kar osredotočen, je pa res, da večkrat pogledam na telefon, če je kakšen neodgovorjen klic. Anja ima sicer rok 20. aprila.

Prvi del sezone ste igrali za Acroni Jesenice, potem ste se preselili v Italijo k ekipi Val Pusteria. Vam je bilo tam všeč?
Bili so izredno prijazni, res pa je, da bi si sam želel odigrati bolje, vendar ni šlo. Izgubili smo v polfinalu končnice, na štirih tekmah sem prispeval dve podaji. Pomembno je, da sem spet dobil veselje do hokeja.

In kje boste igrali prihodnjo sezono?
Pogodba v Italiji mi je potekla, odkrito povedano pa ne vem, kako naprej. Ko se bo sezona končala, želim biti doma z družino.

Seveda ne moremo mimo vprašanja, kako komentirate, kaj se je po vašem odhodu dogajalo na Jesenicah?
Predvsem si želim, da bi najprej poravnali vse obveznosti!

Ko ste šli z Jesenic, niste želeli povedati, kje je "počilo". Lahko zdaj razkrijete, ali je šlo za finančne zamere ali za spor s trenerjem Posmo?
Nima smisla, zdaj sem z mislimi pri reprezentanci.

Risi še niso ujeli prave forme