Naveza Jeglič-Tičar, ki ji je selektor dodal Ž. Panceta, je najmočnejše slovensko orožje na Japonskem. Foto: MMC RTV SLO
Naveza Jeglič-Tičar, ki ji je selektor dodal Ž. Panceta, je najmočnejše slovensko orožje na Japonskem. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Sila
Aleš Sila je ohranil Slovence v igri, nato pa še ubranil vse kazenske strele Dancev. Foto: MMC RTV SLO

Ko je v 48. minuti Madsen zadel ob igralcu manj za 3:1, se je zdelo, da je zmaga v danskih rokah. S tem se ni strinjal napad Jeglič-Tičar-Pance, v 56. minuti je upanje vlil Žiga Jeglič, prav v zadnji minuti pa je po podaji Andreja Hebarja izenačil Jan Urbas. Do konca so bile samo še tri sekunde!

Namesto podaljška so kar takoj sledili kazenski streli, po katerih je prvo zmago na pripravljalnem turnirju v Naganu Sloveniji priboril Tomaž Razingar.

Sila v vratih opravil levji delež
"Izjemno delo je opravil vratar Aleš Sila, ki je najbolj zaslužen, da smo danes dosegli prvo zmago na turnirju. Po končanem rednem delu ni bilo podaljška, ampak smo kar takoj prešli na kazenske strele, kjer je Sila ubranil že prvi strel, nato pa ubranil še preostala dva in tako po zadetku Tomaža Razingarja Slovenijo pripeljal do zmage," je tekmo ocenil slovenski strateg John Harrington.

NAGANO, 2. krog

SLOVENIJA - DANSKA
4:3 (0:0, 1:2, 2:1) - po kazenskih strelih
B. Goličič 33., Jeglič 56., Urbas 60.; Jakobsen 26., Lassen 28., Madsen 48.

JAPONSKA - KAZAHSTAN 1:3

3. krog, sobota ob 5.00:
SLOVENIJA - KAZAHSTAN
JAPONSKA - DANSKA

1. krog:
SLOVENIJA - JAPONSKA
1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
DANSKA - KAZAHSTAN 1:2