Selektor Kopitar bo, kot kaže, v Innsbrucku preizkusil vse tri slovenske vratarje. Tokrat je priložnost dobil Luka Gračnar. Foto: HZS/Drago Cvetanovič
Selektor Kopitar bo, kot kaže, v Innsbrucku preizkusil vse tri slovenske vratarje. Tokrat je priložnost dobil Luka Gračnar. Foto: HZS/Drago Cvetanovič
Risi niso igrali slabo, a so bili neučinkoviti. Foto: HZS/Drago Cvetanovič
Avstrijci premagali slovenske hokejiste

V prvi tretjini je po strelu iz obrata v polno zadel najboljši igralec tekme Michael Lebler, v zadnji tretjini pa v gneči pred golom z igralcem več član KAC-a Thomas Hundertpfund, potem ko se po strelu Andreasa Kristlerja z modre linije slovenska obramba ni dobro odzvala. V vratih je bil Luka Gračnar.

Slovenskih priložnosti je bilo sicer zlasti v drugi in zadnji tretjini kar nekaj. Predvsem prvi napad je precej poskušal, a je vratar Bernhard Starkbaum ustavil vse strele.

Avstrija, ki se tako kot Slovenija pripravlja na olimpijske igre v Sočiju, je s tem po štirih porazih spet dobila (prvič po dveh letih) sosedski obračun.

"Slab začetek. To ni bilo v redu, prav na to so bili opozorjeni. Mi smo stali, kar je bila največja težava, in oni so prevladovali v prvi tretjini. Mi smo bili boljši v dveh, ampak nismo dali gola. Ker gre za prijateljsko tekmo, to ni takšna groza, ni pa v redu. Včeraj smo imeli bistveno več prostora. V obrambi so Avstrijci stali zelo blizu našim," je drugo tekmo ocenil selektor Kopitar.

Risi bodo zadnjo tekmo na turnirju odigrali v soboto, tekmec bo še neporažena Francija.

Turnir evropskega izziva:
AVSTRIJA
- SLOVENIJA 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Lebler 10., Kristler 51.

FRANCIJA - BELORUSIJA 2:1 (po kazenskih strelih)

Sobota ob 14.30:
SLOVENIJA - FRANCIJA

Ob 18.30:

AVSTRIJA - BELORUSIJA

Četrtek:
SLOVENIJA
- BELORUSIJA
3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
200; Sabolič 3., Urbas 4., Muršak 22.

FRANCIJA - AVSTRIJA
3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
1.250; Lamperier 28., Rech 30., Albert 40.; Schiechl 35.

Avstrijci premagali slovenske hokejiste