Kapetan Žiga Pance je bil razigran v Tivoliju. Na zadnjih dveh tekmah je zadel trikrat. Foto: www.alesfevzer.com
Kapetan Žiga Pance je bil razigran v Tivoliju. Na zadnjih dveh tekmah je zadel trikrat. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Gregor Polončič ima na voljo širok kader, a v zgoščenem ritmu tekem že precej igralcev manjka zaradi poškodb. Branilec Mark Čepon bo moral na operacijo kolena. Sezona je verjetno zanj že končana. Najboljši strelec Tadej Čimžar (10 golov in 10 podaj) si je zlomil prst na roki. Tudi vratar Paavo Hölsä je poškodovan, zato je znova branil Tilen Spreitzer. Manjkala sta tudi Luka Ulamec in Nejc Brus.

Ljubljančani so drugič v treh dneh slabo začeli tekmo, a se hitro zbrali in stopnjevali ritem. Razmerje v strelih na vrata je bilo 40:28.

Cazzola kaznoval dve napaki obrambe zmajev
Kanadčan Mike Cazzola je najprej v 12. minuti povedel goste v vodstvo, štirje igralci Olimpije niso bili dobro postavljeni in po podaji Luce Zannatte izza vrat je bil Kanadčan natančen. Ko je na kazenski klopi sedel Žiga Mehle, igralci Olimpije niso uspeli izbiti ploščka iz obrambne tretjine. Odlični Cazzola je še drugič matiral Spreitzerja.

Zajc in Drozg ekspresno izenačila
Olimpija je takoj pripravila odgovor. Po strelu Aleksandra Magovca je vratar gostov Martino Valle da Rin slabo odbil plošček, Miha Zajc pa ga je iz bližine potisnil v mrežo. Le 43 sekund zatem je po strelu Anžeta Ropreta palico spretno podstavil Jan Drozg in poskrbel za izenačenje.

Dva gola Panceta v razmiku treh minut
V drugi tretjini so se zmaji razigrali. V 29. minuti je Zajc sijajno zaposlil Panceta, ki je zadel za 3:2. Harrison Cottam je nato po pol ure igre moral na kazensko klop za štiri minute zaradi naleta s kolenom. Še večjo neumnost je naredil Francoseco Adami, ki je dobil kazen zaradi zadrževanja igre. Olimpija je imela minuto in 49 sekund prednost dveh igralcev več na ledu. Kapetan Pance je iz bližine unovčil podajo Jureta Sotlarja. Tretjino so po golu Nika Simšiča dobili celo s 3:0, Ropret ga je našel pred vrati.

Mušič in Ropret potrdila zmago
V 47. minuti je zadel še Aleš Mušič z bekhendom. Italijani imajo v svojih vrstah kar nekaj nevarnih napadalcev. Kanadčan Remy Giftopoulos je v 49. minuti po protinapadu preigral tudi vratarja Spreitzerja in potisnil plošćek v prazno mrežo za 6:3. Končni izid je postavil Ropret devet minut pred koncem po veliki napaki branilcev Cortine. Simšič je prišel do ploščka in ga podaljšal do Drozga, ki je takoj podal pred vrata do Ropreta.

Polončič: Zmaga nad Jeseničani prelomna
"Proti Kitzbühelu smo bili kot spužve v prvi tretjini. Tokrat smo želeli dobro štartati. Imeli smo igro pod nadzorom, a smo naredili dve napaki in Cortina je povedla z 2:0. To se nam ne sme več zgoditi, saj se ti to lahko v končnici maščuje. Težko se je na ključnih tekmah vrniti po zaostanku," je po tekmi razmišljal trener Polončič.

Prejšnjo soboto je Olimpija na derbiju državnega prvenstva ugnala Jeseničane z 2:0 in to je dalo nov zagon, kar se je poznalo na vseh tekmah ta teden.

"Pomembna je bila zmaga nad derbiju proti Jeseničanom. Ta tekma je bila prelomna, saj se nam je nato na naslednjih dveh tekmah odprlo v napadu."

Čepon že končal sezono, Čimžar ima zlomljen prst
Stratega zmajev seveda najbolj skrbijo poškodbe, čeprav ne išče izgovorov, saj ima dovolj kakovosten kader: "Mark Čepon bo moral na operacijo kolena. Sezona je zanj verjetno že končana. Vratar Paavo Hölsä si je poškodoval roko in nato še koleno. Tadej Čimžar ima zlomljen palec na roki. Poškodovana sta tudi Brus in Ulamec. Tekme si sledijo na dva ali tri dni."

V torek v Tivoli prihaja Ritten
Praznični spored v Alpski ligi bo zelo zgoščen. Olimpijo že v torek čaka tekma z Rittnom, prihodnjo soboto pa gostovanje v Asiagu.

Alpska liga:
SŽ OLIMPIJA
– CORTINA
7:3 (2:2, 3:0, 2:1).
Zajc 15., Drozg 16., Pance 29., 32., Simšič 34., Mušič 47., Ropret 51.; Cazzola 12., 14., Giftopoulos 49.

BREGENZERWALD – LUSTENAU 5:3

ASIAGO – RITTEN 5:2

Lestvica:                    * x       
SALZBURG MLADI         14  9 0 2  3 29 
SŽ OLIMPIJA            11  9 0 0  2 27 
PUSTERTAL              12  7 2 1  2 26 
BREGENZERWALD          12  7 0 1  4 22 
ASIAGO                 12  6 2 0  4 22 
SIJ ACRONI JESENICE     9  6 1 0  2 20 
LUSTENAU               13  6 1 0  6 20 
FELDKIRCH               9  5 1 0  3 17 
KITZBÜHEL              11  4 1 1  5 15 
CORTINA                11  3 2 2  4 15 
GARDENA                12  3 2 1  6 14 
RITTEN                 11  4 0 2  5 14 
FASSA                  10  4 0 1  5 13 
VIPITENO               11  3 0 1  7 10 
KAC II                  9  1 1 0  7  4 
STEEL WINGS LINZ       13  0 1 0 12  2 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih