Sidney Crosby je bil pred poškodbo neustavljiv. Foto: Reuters
Sidney Crosby je bil pred poškodbo neustavljiv. Foto: Reuters

Crosby po poročanju zdravnikov lepo napreduje, a še ni povsem brez simptomov, zato si v klubu želijo, da bi se povsem osredotočil na okrevanje. Na dveh zaporednih tekmah v začetku meseca je prejel nekaj močnih udarcev v glavo. Posebej nevaren je bil nalet igralca Tampa Baya Victorja Hedmana 5. januarja. Za zdaj mu zdravniki še niso prižgali zelene luči, zato bo moral izpustiti že deveto tekmo zapored, ko se bodo Pingvini pomerili z New York Islanders.

Crosby je v letošnji sezoni v sijajni formi, na 41 tekmah je dosegel 32 golov in prispeval 34 podaj. Pittsburgh v vzhodni konferenci trenutno na četrtem mestu, za vodilno Philadelphio zaostaja pet točk.

Vprašljiv je tudi nastop drugega superzvezdnika Pittsburgha Jevgenija Malkina, ki ima težave s kolenom in je izpustil zadnji dve tekmi prvakov iz leta 2009.

"Pretresen" tudi Hemsky
Nastop na All Star vikendu sta odpovedala tudi dva Naftarja. Čeh Aleš Hemsky ima tako kot Crosby pretres možganov, novinec Jordan Eberle pa zdravi poškodbo gležnja. Edmonton bo tako v Raleighu zastopal le novinec Taylor Hall.