Slovenski hokejisti so nastopili na olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju in leta 2018 v Pjongčangu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenski hokejisti so nastopili na olimpijskih igrah leta 2014 v Sočiju in leta 2018 v Pjongčangu. Foto: www.alesfevzer.com

Še pred začetkom priprav sta zaradi poškodb odpadla branilec Miha Štebih in napadalec Rok Kapel. Po temeljitem premisleku se je Terglav odločil, da bo doma pustil branilca Kristjana Čepona ter napadalce Nika Simšiča, Marcela Mahkovca, Žigo Mehleta in Kena Ograjenška.

Pot v Rigo si je zagotovil Žan Jezovšek, ki ga sploh ni bilo na širšem seznamu. Po poškodbi Kapla je dobil priložnost in navdušil na obeh prijateljskih tekmah proti Avstriji.

Na turnirju poleg Slovenije in gostiteljice nastopata še Francija in Ukrajina. Na olimpijske igre leta 2026 v Torino se uvrsti le zmagovalec skupine.

Terglav v Rigi ne bo računal na Kristjana Čepona, Simšiča, Ograjenška, Mehleta in Mahkovca

Seznam slovenske reprezentance

Vratarji: Gašper KROŠELJ (Kometa/ČEŠ), Matija PINTARIČ (Brûleurs de Loups /FRA), Žan US (Jesenice/SLO).

Branilci: Rožle BOHINC (Olimpija/SLO), Aljoša CRNOVIČ (Olimpija/SLO), Jan ĆOSIĆ (Olimpija/SLO), Blaž GREGORC (Olimpija/SLO), Aleksandar MAGOVAC (Amiens/FRA), Bine MAŠIČ (Olimpija/SLO), Matic PODLIPNIK (Kitzbüheler/AVT), Žiga PAVLIN (Olimpija/SLO).

Napadalci: Miha BERIČIČ (Olimpija/SLO), Jan DROZG (Amur/RUS), Žiga JEGLIČ (Bremerhaven/NEM), Žan JEZOVŠEK (Lindau/NEM), Anže KURALT (Fehervar/MAD), Rok MACUH (Olomouc/ČEŠ), Luka MAVER (-), Robert SABOLIČ (Olimpija/SLO), Rok TIČAR (Gradec/AVT), Blaž Tomaževič (Olimpija/SLO), Matic TÖRÖK (KooKoo/FIN), Jan URBAS (Bremerhaven/NEM), Miha VERLIČ (Bremerhaven/NEM).

Kuralt: Ključ do uspeha v Rigi bo dobra obramba

KVALIFIKACIJE ZA OLIMPIJSKE IGRE 2026
SKUPINA E, Riga

Četrtek ob 15.00:
FRANCIJA - UKRAJINA
Ob 19.00:
LATVIJA - SLOVENIJA

Petek ob 15.00:
FRANCIJA - SLOVENIJA
Ob 19.00:
UKRAJINA - LATVIJA

Nedelja ob 12.00:
SLOVENIJA - UKRAJINA
Ob 16.00:
LATVIJA - FRANCIJA