Rok Tičar je v končnici državnega prvenstva na 10 tekmah zbral 13 točk (7+6), s čimer je bil četrti najučinkovitejši igralec. Foto: Iztok Novak
Rok Tičar je v končnici državnega prvenstva na 10 tekmah zbral 13 točk (7+6), s čimer je bil četrti najučinkovitejši igralec. Foto: Iztok Novak
Rok Tičar
Rok Tičar je svoje hokejsko znanje nadgradil pri švedski Timri, poleti pa se je vrnil na Jesenice in hitro pokazal, da že sodi med najboljše slovenske hokejiste v tem trenutku. Foto: Iztok Novak
Tičar po jeseniškem naslovu

Železarji so si po zelo izenačeni seriji in težko priborjenem naslovu dali duška. Slavja v Tivolija so že navajeni, saj so v Ljubljani osvojili sedem od osmih naslovov v samostojni Sloveniji, tudi vse zadnje tri. V garderobi in pred njo je bilo zelo pestro. Pesmi in piva ni manjkalo. Prevladoval je seveda veteran Todd Elik, ki se je končno veselil lovorike. Kanadčan, ki bo 15. aprila dopolnil 44 let, bi lahko bil Tičarju oče, od njega pa se je 20-letni Rok v letošnji sezoni veliko naučil. Odlično sta sodelovala v prvem napadu.



Zadnja tekma finala je bila znova zelo napeta. Ste pričakovali lažje delo po prepričljivi zmagi v sredo v Podmežakli (7:1)?
Pričakovali smo popolnoma drugačno tekmo, tisto srečanje smo morali nekako pozabiti. Vedeli smo, da nas čaka težka tekma, saj se je Olimpija izkazala v finalni seriji za odličnega nasprotnika. Na koncu nam je le uspelo zmagati.


V finalu ste igrali odlično. Ste odkritje sezone v jeseniškem taboru. Z vašo sezono ste lahko zelo zadovoljni.

Zelo dobro smo se ujeli v našem napadu. Tudi jaz sem prispeval svoj delež. Vesel sem, da mi je šlo dobro.

Kaj je prevesilo tehtnico na vašo stran v finalni seriji? Olimpija je vodila že z 2:1 v zmagah in z 2:0 na četrti tekmi v Tivoliju. Ste se zbrali prejšnji konec tedna in nato zaigrali bolje?
Finalno serijo smo začeli zadržano, Olimpija pa je krenila zelo odločno. Na prvih tekmah so nas nadigrali in povedli z 2:1 v zmagah. Morali smo se zbuditi in razčistiti v glavah, kaj sploh hočemo. Na koncu nam je uspelo pripeljati nov naslov državnega prvaka na Jesenice, bili smo tudi srečnejši.

Je bilo v ekipi mogoče zaznati pomanjkanje motivacije? Od konca rednega dela Lige Ebel do začetka finala državnega prvenstva je minil ves mesec. To je nakazal tudi tisti poraz v Kranju proti Triglavu. Predvsem je bilo to mogoče zaznati pri tujih hokejistih.
Morda je bilo tako videti, a mi smo imeli zelo velik motiv. Vedeli smo, da zmaga v državnem prventvu pomeni obliž na slabo sezono Lige Ebel. V poštev je prišel le naslov, pripravljali smo se zelo trdo, tudi Olimpija se je in finale je bil zelo zanimiv.

Kako bi ocenili sezono? Postali ste že eden nosilcev igre, igrate v prvem napadu. Boste ostali na Jesenicah?
O naslednji sezoni še ne bi rad govoril. Upam, da se bom uvrstil med izbrance Johna Harringtona. Letos smo na Jesenicah vedeli, da ni pričakovati vidnejših izidov v Ligi Ebel, čeprav smo si potihem zelo želeli uvrstitev v končnico. Imamo nekaj zelo dobrih igralcev, pa tudi starejše, ki so potrebni v ekipi. Pomembno je tudi, da tuji igralci dajo piko na i.

Čez dva tedna se začne svetovno prvenstvo divizije I v Ljubljani. Z vašimi igrami ste verjetno prepričali selektorja Johna Harringtona. Ste že na širšem spisku, najbrž boste tudi na ožjem. Kakšne so možnosti slovenske reprezentance?
Upam, da se bom uvrstil v ekipo. Zelo težko bo, nekateri pričakujejo lahko delo, a se motijo. Nekatere reprezentance niso najbolj močne, a tudi oni bodo grizli in si želeli uspeha. Za nas šteje samo uvrstitev nazaj v elitno divizijo.

Tičar po jeseniškem naslovu