Mitja Robar je visoko dvignil pokal. Foto: Iztok Novak
Mitja Robar je visoko dvignil pokal. Foto: Iztok Novak
Jeseničani prvaki četrtič zapored

Rok Tičar, napadalec Acroni Jesenic: "Neverjetno mi je odleglo. Ta trenutek je prišel kot nalašč, da sem zadel zadnji gol, ampak najbolj važno je, da smo zmagali. Sezono si bom zapomnil po tem, da smo zmagali s 4:0 v finalu, fantom lahko samo čestitam. Zmagala je volja, volja in še enkrat volja."

Žiga Jeglič, napadalec Acroni Jesenic: "Zelo sem vesel. Osvojili smo tole zvezdico, videti je bilo, da z lahkoto, ampak vsaka tekma je bila težka. Pokazali smo več srca, stopili smo skupaj kot ekipa in osvojili naslov. Sezona je bila dobra, v Ligi Ebel nam ni uspelo, na koncu pa smo za DP stopili skupaj in osvojili zvezdico."

Mitja Robar, kapetan Acroni Jesenic: "Ni lepšega kot zmagati pred domačo publiko in takšnim vzdušjem. Po seriji s 4:0 je kristalno jasno, kdo je bil boljši. Tekme so bile izenačene, ampak končni izid pove, kdo je bil boljši. Bili smo boljši, spretnejši, na koncu smo zmagali zasluženo."

Klemen Pretnar, branilec Acroni Jesenic: "Olimpija se je dostojno borila. Na papirju je bilo 4:0, ampak tekme so odločale malenkosti. Mogoče nekaj več želje in borbenosti z naše strani, ampak čestitke tudi tekmecem. Super smo se zbrali in odigrali že včeraj, danes pa smo samo nadgradili našo igro."

Aleš Mušič, napadalec Tilie Olimpije: "Borili smo se od prve do zadnje minute, ampak vse štiri tekme smo izgubili na enak način. Pravzaprav smo se premagali kar sami, naredili smo preveč napak, preveč je bilo izključitev, preveč smo se obremenjevali s sodniki."

Matej Hočevar, napadalec Tilie Olimpije: "Povedli smo z 2:1 in namesto da bi takrat dosegli še en zadetek in dokončno prevesili tehtnico, smo nanizali nepotrebne napake in prekrške. Izgubljali smo energijo, ker smo bili na ledu eni in isti igralci. Sezone je konec, 0:4 je boleč poraz, a serija je bila bolj izenačena kot je bil končni rezultat. Mislim, da bi si zaslužili vsaj kakšno zmago."

Jeseničani prvaki četrtič zapored