39-letni Anže Terlikar in soigralci so so odlično upirali Olimpiji, ki vodi v Alpski ligi. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
39-letni Anže Terlikar in soigralci so so odlično upirali Olimpiji, ki vodi v Alpski ligi. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

SŽ Olimpija je Triglav premagala s 3:1, SIJ Acroni Jesenice pa so bile od Slavije Junior boljše s 7:4. V polfinalu igrajo na dve zmagi, naslednji tekmi bosta v soboto.

46 Olimpijinih strelov, trije zadetki
V Tivoliju je v 9. minuti z igralcem več Olimpijo v vodstvo popeljal Žan Jezovšek. V nadaljevanju so bili gostitelji pred vrati Kristjana Šenka nezbrani in so zapravili veliko priložnosti. Na začetku zadnje tretjine je odbiti plošček pred vrati v mrežo pospravil Anže Ropret.

Enes Gorše je potrdil zmago zmajev. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Enes Gorše je potrdil zmago zmajev. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Ko je na kazenski klopi sedel Krištof Potočnik, so gostje z igralcem manj znižali na 2:1, veliko napako Olimpijine obrambe je po samostojnem prodoru kaznoval Matevž Ban. Dvoboj je sredi zadnje tretjine odločil Enes Gorše po natančni podaji Aljaža Chvatala z leve strani. Razmerje v strelih je bilo 46:18.

Ljubljančani so igrali z vsemi najboljšimi hokejisti, manjkala sta poškodovana Mark Čepon in Anej Kujavec. Zbranost seveda ni bila maksimalna. Naslednji teden sta na sporedu še dve tekmi v Alpski ligi, v sredo v Tivoli prihaja Lustenau, naslednjo soboto pa sledi še gostovanje v Zell am Seeju.

Koliko časa bo trajala prenova Tivolija?
Olimpija si je že zagotovila prvo mesto po rednem delu. 13. februarja se začenja drugi del Alpske lige. Vodstvo kluba je zaskrbljeno, saj se je ta teden začela prenova dvorane Tivoli. Najprej so na vrsti garderobe, sredi februarja pa bodo začeli prenavljati tudi ledeno ploskev, ograde, semaforje ... Ni še jasno, koliko domačih tekem Olimpija ne bo mogla odigrati v Tivoliju. Končnica v Alpski ligi se s četrtfinalom na štiri zamge začenja 7. marca.

Jeseničani so se morali kar potruditi za zmago, potem ko so gostje hitro dosegli tri gole zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so se morali kar potruditi za zmago, potem ko so gostje hitro dosegli tri gole zapored. Foto: www.alesfevzer.com

Slavija s tremi goli v dveh minutah malce prestrašila železarje
Slavija je v Podmežakli povedla, v 4. minuti je po podaji Nika Trudna zadel Nik Humar. Jeseničani so se bliskovito odzvali in 18 sekund pozneje že izenačili. Strelec je bil Patrik Rajsar, podajalec pa Jaka Sodja. V prvi tretjini so bili železarji uspešni še dvakrat (Miha Brus, Erik Svetina), dva zadetka pa so dosegli tudi v drugi tretjini (Nik Grahut, Gašper Glavič).

Ko se je zdelo, da bo zadnja tretjina za Jeseničane le formalnost, so gostje v dobrih dveh minutah kar trikrat (Nik Truden, Dominik Marjan Prodan, Nejc Ilovar) premagali Urbana Avsenika in znižali na 5:4. Avsenik je moral na klop, zamenjal ga je Žiga Kogovšek. V nadaljevanju sta stvari na svoje mesto postavila Rajsar in Brus s svojima drugima zadetkoma na tekmi.

Sorodna novica Slavija izločila mlade Jeseničane - v četrtek bo izzvala prvo ekipo železarjev

Finalna serija se bo začela aprila
Finale državnega prvenstva bo na sporedu aprila. Najboljša slovenska kluba igrata v Alpski ligi. Če se jima ne bo uspelo prebiti v finale Alpske lige, bosta zmagovalca polfinala končnice DP-ja finalne tekme igrala na štiri zmage od 5. do 17. aprila. Če bo vsaj en slovenski klub igral v finalu Alpske lige, bosta zmagovalca polfinala DP-ja igrala na dve zmagi 18., 20. in 22. aprila.

Državno prvenstvo, polfinale, prvi tekmi:
SŽ OLIMPIJA - TRIGLAV (v zmagah 1:0)
3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
100; Jezovšek 9., Ropret 43., Gorše 49.; M. Ban 46.

SIJ ACRONI JESENICE - SLAVIJA JUNIOR (v zmagah 1:0)
7:4 (3:1, 2:0, 2:3)
140; Rajsar 4., 52., Brus 11., 54., Svetina 13., Grahut 33., Glavič 36.; Humar 4., Truden 45., Prodan 45., Ilovar 47.

Drugi tekmi bosta v soboto, morebitni tretji pa v ponedeljek.