Češki navijači bodo lahko spet videli Jaromirja Jagra na domačih ledenih ploskvah. Foto: EPA
Češki navijači bodo lahko spet videli Jaromirja Jagra na domačih ledenih ploskvah. Foto: EPA
Zvezde, zbrane v Atlanti
Takole je Anže Kopitar (skrajno desno) opazoval vragolije Aleksandra Ovečkina. Foto: Reuters

Evropskim ljubiteljem najhitrejše igre na svetu bo elitno tekmovanje naklonilo kar štiri tekme. V Pragi se bosta dvakrat pomerila New York in Tampa Bay, v Stockholmu pa Pittsburgh in Ottawa (4. in 5. oktobra).

Nekaj dni prej se bodo Rangersi v švicarskem Bernu pomerili še z Metalurgom iz Magnitogorska, evropskim klubskim prvakom, za novi pokal Victoria, čeprav je bilo najprej napovedano, da se bodo zanj udarili prvaki Lige NHL.

NHL utrjuje svoj položaj na stari celini
Letošnja sezona je prva, ki se je začela v Evropi. V Londonu sta se srečala Anaheim in Los Angeles Anžeta Kopitarja. V preteklosti se je najmočnejša hokejska liga že začenjala v tujini, moštva iz NHL je dvakrat gostila Japonska.

"Navdušen sem, da bomo navijačem v tujini ponudili naše tekme. V dveh tradicionalnih hokejskih središčih bomo videli štiri srečanja," je nove spektakle na stari celini napovedal komisar Lige NHL Garry Bettman.

Ogrevanje pred tekmo Zvezd pripadlo Ovečkinu
Atlanta ta konec tedna sicer gosti najboljše hokejiste na tradicionalnem All Starsu, kjer bo kot prvi Slovenec v ameriških ligah nastopil tudi Anže Kopitar. Za ogrevanje pred osrednjo tekmo, ki bo v noči z nedelje na ponedeljek, sta se ekipi Vzhodne in Zahodne konference pomerili v različnih spretnostih. Občinstvo in sodnike so bolj navdušili "vzhodnjaki", med katerimi je izstopal Aleksander Ovečkin, pa čeprav se mu poskus udarca ploščka v zraku, potem ko je na ledu naredil obrat, ni posrečil.

Chara ustrelil s 166 km/h
Za najnatančnejšega strelca (igralci so morali zadeti čim več tarč v golu z najmanj poskusi) se je izkazal Čeh Tomaš Kaberle, njegov rojak Zdeno Chara pa se lahko pohvali z najmočnejšim udarcem na letošnji prireditvi, saj so ploščku namerili hitrost 166 kilometrov na uro. V tekmi mladih zvezd je Vzhod zmagal s 7:6, Brandon Dubinsky in Nicklas Backstrom pa sta za zmagovalce dosegla po dva gola.

T. G.