Vratar Tim Thomas je blestel med vratnicama, dve minuti pred koncem pa je domače navijače navdušil še z boksarskim vložkom, ko se je spravil nad Alexa Burrowsa. Foto: Reuters
Vratar Tim Thomas je blestel med vratnicama, dve minuti pred koncem pa je domače navijače navdušil še z boksarskim vložkom, ko se je spravil nad Alexa Burrowsa. Foto: Reuters
Cory Schneider
V vratih Vancouvra je tekmo končal Cory Schneider. V zadnjih 15 minutah je ubranil vseh devet strelov. Foto: Reuters

Z dvema goloma se je pri Kosmatincih izkazal Rich Peverly, ki je dal prvi in zadnji zadetek na tekmi. Odločitev je padla sredi druge tretjine, ko sta v razmiku dobrih dveh minut zadela Michael Ryder in Brad Marchand, ki je prednost Bruinsov povišal na 3:0.

Nova blesteča predstava Thomasa
Vratar Tim Thomas je ubranil vseh 38 strelov, s čimer je po 33 letihpostal prvi vratar Bostona, ki v finalni seriji Lige NHL ni prejel zadetka (Gerry Cheevers na tretji tekmi finala leta 1978).

Thomas je v izjemni formi, saj je na štirih tekmah od 146 strelov prejel le pet zadetkov. Najboljša strelca zadnjih dveh sezon v Ligi NHL, brata Sedin, sta ga v finalni seriji premagala le enkrat. Na drugi strani pa je Roberto Luongo samo na zadnjih dveh tekmah klonil kar 12-krat! Potem ko je prejel štiri zadetke iz 20 strelov, ga je v zadnjih 15 minutah zamenjal Cory Schneider.

Peverly se je hitro prilagodil
Svoj trenutek slave je dočakal tudi Peverly, ki je v prvem napadu zamenjal poškodovanega Nathana Hortona. 28-letni napadalec, ki je prišel na koncu sezone iz Atlante, je zaigral z Davidom Krejčijem in Milanom Lucicem. Znašel se je izvrstno in zabil dva zadetka, čeprav ni znan kot rasni strelec.

Liga NHL, finale, četrta tekma:

BOSTON - VANCOUVER - 2:2
4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Peverley 12., 44., Ryder 32., Marchand 34.
Obrambe: Thomas 38; Luongo 16, Schneider 9.
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1. Termini naslednjih tekem so: 11. 6., 14. 6. in 16. 6.

Vrhunci tekme Boston - Vancouver (4:0)