Vancouver in Los Angeles sta se v Ligi NHL prvič pomerila pred natanko 40 leti. Prav zato so se hokejisti obeh moštev predstavili v
Vancouver in Los Angeles sta se v Ligi NHL prvič pomerila pred natanko 40 leti. Prav zato so se hokejisti obeh moštev predstavili v "retroopremi" brez imen na hrbtu. Foto: Reuters
Vancouver je prejšnjo sezono izločil Los Angeles v prvem krogu končnice. Foto: Reuters

V drugi tretjini je najboljši slovenski hokejist dobil grd udarec s palico v obraz. Okrvavljenega so ga odpeljali z ledu, vendar se je v igro vrnil že na začetku zadnje tretjine. "Če ti zdravniki izrecno ne prepovejo priti nazaj, ni nobenega dvoma, da se boš vrnil," je po tekmi pripovedoval Kopitar, ki je dobil kar 18 šivov, in dodal: "Izgubil sem tudi zob. Na srečo umetnega." Zanimivo, da je Gorenjca s palico zadel nekdanji igralec Olimpije Manny Malhotra.
Vancouver vodil do 56. minute
Kanadčani so z zadetkom Christiana Ehrhoffa sredi 2. tretjine vodili do 56. minute, ko je ob številčni premoči izenačil Justin Williams. Kralji bi lahko tekmo v svoj prid odločili v podaljšku, ko so z igralcem več dve minuti oblegali vrata Vancouvra, vendar je Roberto Luongo vrhunsko ustavil strele Kopitarja, Drewa Doughtyja in Jaretta Stolla. Razmerje v strelih na gol v podaljšku je bilo 6:0 za Los Angeles.

Zadela Kopitar in Johnson
Pri kazenskih strelih je Luonga (31 obramb) najprej z "bekhendom" ugnal Kopitar, zmago pa je v drugi seriji potrdil Jack Johnson. Vratar LA-ja Johnathan Quick je obranil 23 udarcev in pri kazenskih strelih ustavil še Masona Raymonda in Ryana Kesslerja.

VANCOUVER - LOS ANGELES * 1:2
Ehrhoff 32.; Williams 56.

BOSTON - PHOENIX (Praga) 2:5
SAN JOSE - COLUMBUS ** 2:3
BUFFALO - NY RANGERS 3:6
NY ISLANDERS - DALLAS * 4:5
PITTSBURGH - MONTREAL 2:3
TORONTO - OTTAWA 5:1
WASHINGTON - NEW JERSEY 7:2
TAMPA BAY - ATLANTA 5:3
ST. LOUIS - PHILADELPHIA 2:1
NASHVILLE - ANAHEIM 4:1
CHICAGO - DETROIT 2:3
* - po kazenskih strelih
** - v podaljšku