Martin Brodeur po napadu Mika Ruppa. Foto: Reuters
Martin Brodeur po napadu Mika Ruppa. Foto: Reuters
Iskriti se je začelo že v 10. minuti, ko sta se stepla Adam Henrique in Ryan McDonagh. Foto: Reuters

Vratarja New Jerseyja je na začetku zadnje tretjine nepričakovano in povsem brez razloga udaril njegov nekdanji soigralec Mike Rupp, kar je še "zakuhalo" že tako pregret sosedski obračun. Živce sta izgubila celo oba trenerja, ki sta se drla drug na drugega.

"Tega res nisem pričakoval. Nikoli še nisem dobil takega udarca. Bolj kot kar koli me je udarec presenetil," je povedal 40-letni vratar, ki je ustavil 28 strelov. Ko je odhajal po tekmi v slačilnico je na novinarsko vprašanje, ali je Rupp njegov prijatelj, Brodeur odgovoril: "Mislil sem, da je tako." Rupp, strelec ključnega zadetka Devilsov za Stanleyjev pokal leta 2003, izjav ni dajal. Trener New Jerseyja Peter DeBoer je bil jezen: "Tega res nočeš videti. On je naš ključni mož."

Bryce Salvador in Travis Zajac sta premagala Henrika Lundqvista v razmiku slabih štirih minut v prvi tretjini za prvo vodstvo Devilsov z dvema goloma razlike v seriji proti New Yorku, ki iz tekme v tekmo postaja vse bolj živčna. V 43. minuti je vodstvo povišal Zach Parise, ki je bil po častnem zadetku Ruslana Fedotenka, uspešen še minuto in pol pred koncem. Naslednja tekma bo v sredo.

Los Angeles bo imel ponoči novo priložnost, da se uvrsti v veliki finale. Kralji gostujejo pri Phoenixu, tekma pa se bo začela ob 3.00. Izid v seriji je 3:1.

NEW JERSEY (6) - NY RANGERS (1)
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Salvador 9., Zajac 12., Parise 43., 59.; Fedotenko 55.

Obrambe: Brodeur 28; Lundqvist 26