V trdi tekmi tudi tokrat ni padlo veliko golov. San Jose je na vrata nasprotnika sprožil 26 strelov, Los Angeles pa enega manj. Foto: Reuters
V trdi tekmi tudi tokrat ni padlo veliko golov. San Jose je na vrata nasprotnika sprožil 26 strelov, Los Angeles pa enega manj. Foto: Reuters
Los Angeles je v prvi tretjini trikrat zadel okvir vrat. Foto: Reuters

Morske pse je v vodstvo že v 7. minuti ob dveh igralcih več na ledu v vodstvo popeljal Joe Thornton. Le 14 sekund po izključitvi Richardsa je namreč zaradi zavlačevanja sodnik na hladno poslal tudi Anžeta Kopitarja, ki je poslal plošček prek ograde.

Na 2:0 je v 25. minuti povišal T. J. Galiardi, končni izid pa je v 34. minuti postavil Dustin Brown. Kopitarja ni bilo med podajalci.

Kralji so imeli v sklepnem delu premoč, vendar konkretnejše priložnosti za izenačenje ob agresivni obrambi San Joseja ni bilo. V zadnjih treh minutah so na gol sprožili le en strel. Tako Anti Niemi kot Jonathan Quick sta zbrala po 24 obramb.

Čeprav sta moštvi dobili vse domače tekme, je zgodovinska statistika odločilne sedme tekme neodločena. Ko se je vseh šest tekem končalo z zmago gostiteljev, so na 16 odločilnih obračunih do zdaj gostje zmagali osemkrat.

"Vse gre po napisanem scenariju, zdaj je čas, da ga spremenimo. Morali pa bomo igrati precej bolje, kot smo v Staples Centru igrali nazadnje," je povedal trener Sharksov Todd McLellan.
Napadalec Los Angelesa Mike Richards se zanaša na prednost domačega ledu: "Naslednja tekma bo odločilna. Doma smo samozavestno in sproščeno moštvo. Navijači so glasni in vedno z nami." Kralji so na gostovanju izgubili 11 od 12 tekem, doma pa so nepremagani že na 13 obračunih.

"Vse tekme so bile dramatične. Ni nikakršno presenečenje, da bo potrebna še sedma tekma. Prepričan sem, da nobena izmed ekip ni hotela iti tako daleč. Zdaj ni več pomembno, kako si priboriti zmago, samo da nam uspe," je odločilno tekmo napovedal branilec Kraljev Rob Scuderi.

Los Angeles ni prejel več kot treh zadetkov na 32 zaporednih tekmah v končnici.

SAN JOSE (6) - LOS ANGELES (5)
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Thornton 7., Galiardi 25.; Brown 34
Obrambe: Niemi 24; Quick 24.
Ponedeljek:
DETROIT (7) - CHICAGO (1) 3:2