Žan Us je imel ogromno dela. Prejel je sedem zadetkov in v 47. minuti zapustil ledeno ploskev. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič
Žan Us je imel ogromno dela. Prejel je sedem zadetkov in v 47. minuti zapustil ledeno ploskev. Foto: SŽ Olimpija/Domen Jančič

Po zelo spodbudni petkovi predstavi v Turkuju, ko so slovenski prvaki izgubili le z 2:3, so tokrtat izbranci Mitje Šivica popolnoma odpovedali. Razmerje v strelih na vrata je bilo 40:18 v korist Nemcev.

Zmaji prespali uvodno tretjino
Ljubljančani so zelo slabo začeli srečanje. V 67. sekundi je kanadski napadalec Darren Archibald na levi strani ob ogradi ušel Aljoši Crnoviču, pridrsal je pred Žana Usa in ga matiral z močnim strelom ob vratnici. V 8. minuti je imel Luis Schinho preveč prostora, zadrsal je okoli gola Olimpije in z močnim strelom pod prečko ukanil Usa. Zmaji so nato zdržali štiri minute z igralcem manj. Crnovič in Carl Neil sta sedela na kazenski klopi. 36 sekund pred koncem je Spencer Machacek izkoristil zmedo v obrambi Olimpije za 3:0.

Rok Kapel je znižal na 3:1, a veselje je bilo kratko. Foto: SŽ Olimpija
Rok Kapel je znižal na 3:1, a veselje je bilo kratko. Foto: SŽ Olimpija

Neverjetna napaka Crnoviča
Na začetku druge tretjine so zmaji odbili nalet Wolfsburga ob prednosti igralca več in nato znižali na 3:1. Rok Kapel je v 25. minuti zaključil napad po podaji Nika Simšiča. Minuto in 40 sekund zatem je veliko napako naredil Aljoša Crnovič. Branilec je plošček "pozabil" pred svojim golom vratarjem, z dobrega metra je mrežo zatresel Dustin Jeffrey. Na drugi strani je imela Olimpija v zaključku nekajkrat možnost, da bi znižala izid, a je po 40 minutah ostalo pri 4:1.

Koblar malce omilil poraz
Tudi peti gol je bil plod napake ljubljanske obrambe, ko je plošček Archibald podal do Schinka, ki mu ni bilo težko zadeti. Izjemno priložnost za znižanje je po lepi podaji Marca Olivierja Valleranda zapravil Joseph Garreffa. Le nekaj sekund zatem je zadetek na drugi strani dosegel Nolan Zajac z drsalko, a je bil priznan po ogledu posnetka, saj dotik ni bil nameren. Dominik Bittner je v 47. minuti še sedmič matiral Usa, ki ga je takoj zatem zamenjal Anthony Morrone. Pet minut pred koncem je Gregor Koblar z močnim strelom postavil končni izid. Drugo podajo je prispeval Aleksandar Magovac.

Pance: S tako nedisciplinirano igro ne moremo zmagovati
"Zelo so pritisnili na začetku tekme in naredili smo preveč napak. Wolfsburg ima dobro ekipo in znali so nas kaznovati. Na trenutke smo se dobro upirali. Na Finskem smo igrali veliko bolje, veliko več je bilo discipline v igre. Škoda, ker se v Ljubljano vračamo brez točk," je povedal Kapel.

"S tako nedisciplinirano igro v obrambni tretjini ne moremo zmagovati. Vse je šlo v napačno smer, izgubljali smo dvoboje ob ogradi in tudi pred vrati. Treba bo ohladiti glave in analizirati obe tekmi. Pripraviti se bo treba na naslednji teden," je bil razočaran kapetan Žiga Pance.

Naslednji teden dve tekmi v Tivoliju
Ljubljančane čakata naslednji teden dve tekmi v Tivoliju. V četrtek ob 19.15 se bodo srečali s Turkujem, v soboto pa bo na sporedu povratna tekma z Wolfsburgom.

Zmaji po številnih napakah nemočni v Wolfsburgu

2. krog:
WOLFSBURG – SŽ OLIMPIJA
7:2 (3:0, 1:1, 3:1)
1690; Archibald 2., Schinko 8., 42., Machacek 20., Jeffrey 27., Zajac 46., Bittner 47.; Kapel 25., Koblar 55.


Postava SŽ Olimpije:

Vratarja: Žan Us, Anthony Morrone;

Branilci: Tine Klofutar, Aljoša Crnovič, Nejc Stojan, Joona Erving, Kristjan Čepon, Aleksandar Magovac, Carl Neill, Urban Podrekar;

Napadalci: Nik Simšič, Miha Beričič, Žiga Mehle, Marc-Olivier Vallerand, Joseph Garreffa, Christopher Dodero, Tadej Čimžar, Luka Kalan, Gregor Koblar, Rok Kapel, Žiga Pance, Jaka Sodja, Jaka Šturm.

TURKU – ZUG
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Hansson 8., Gross 27., Stadler 31., Martschini 60.

Vrstni red: Zug 6, Wolfsburg in Turku po 3, SŽ Olimpija 0 točk.

Šivic po uvodnih tekmah Lige prvakov: Vsako napako smo drago plačali

Četrtek, 8. septembra, ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA – TURKU
Ob 19.45:
ZUG - WOLFSBURG

Sobota, 10. septembra, ob 18.00:
SŽ OLIMPIJA – WOLFSBURG
Ob 19.45:
ZUG - TURKU

Sreda, 5. oktobra, ob 19.15:
SŽ OLIMPIJA – ZUG
TURKU - WOLFSBURG

Sreda, 12. oktobra, ob 18.00:
WOLFSBURG – TURKU
Ob 19.45:
ZUG – SŽ OLIMPIJA