Matt Bradley je v svoji sedemletni karieri v ligi NHL dosegel sploh prva dva gola v končnici. Foto: Reuters
Matt Bradley je v svoji sedemletni karieri v ligi NHL dosegel sploh prva dva gola v končnici. Foto: Reuters
Simon Varlamov

žogo za zmago v seriji v nedeljo v Madison Square Gardnu.

Srečanje se ni dobro začelo za vratarja New Yorka Henrika Lundqvista, ki je iz prvih štirih strelov na vrata prejel kar dva zadetka. Oba je dosegel Matt Bradley, ki je prišel do sploh prvih dveh golov v 22. tekmi kariere v končnici. Prvič je zadel v peti minuti, ko je z igralcem manj izkoristil padec Michala Roszivala in nespretnost Chrisa Druryja, z izvrstnim "bekendom" pa ugnal Lundqvista.

Nova mojstrovina Ovečkina
Osem minut pozneje je Bradley z desne strani ustrelil skoraj iz mrtvega kota in presenetil "kralja" Henrika, junaka serije, ki je Rangersom prinesel prednost s 3:1 v zmagah. Tak zaostanek je nazadnje spreobrnil Montreal, ki je leta 2004 Boston ugnal s 4:3. Na 3:0 je povišal Aleksander Semin, ki je po buliju hitro ustrelil iz zapestja, v zadnji minuti 2. tretjine pa je sledil še vrhunec srečanja. Aleksander Ovečkin je na svoji modri črti prišel do ploščka, v napadalni tretjini s serijo trikov osmešil tri nasprotnike, nato pa na kolenih z "bekendom" ukanil Lundqvista, ki v zadnjem delu igre ni več zaigral.

Slaba igra z igralcem več
New York se na štirih tekmah končnice bori predvsem s slabo realizacijo igre s hokejistom več, saj v 18 tovrstnih primerih sploh ni prišel do gola. Priložnost bo imel že v nedeljo, ko lahko z zmago konča serijo sebi v prid. "Oni morajo zmagati le eno tekmo, mi pa dve. Pritisk je na nas. Le poglejte možnosti, te nas zagotovo ne postavljajo v vlogo favorita," je po srečanju dejal trener Washingtona Bruce Boudreau.

Končnica, 1. krog:

VZHOD

WASHINGTON (2) - NY RANGERS (7) 2:3
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
Bradley 5., 13., Semin 25., Ovečkin 40.
Obrambe: Varlamov 20; Lundqvist 14, Valiquette 7.

A. B. /T. G.