Alex Westlund se že veseli serije proti Salzburgu. Foto: Iztok Novak
Alex Westlund se že veseli serije proti Salzburgu. Foto: Iztok Novak
Alex Westlund
Alex Westlund je profesionalec na ledu in tudi zunaj njega. Mladi hokejisti si ga lahko vzamejo za vzor. Foto: MMC RTV SLO
Razgibana pot ZM Olimpije do finala
Alex Westlund za MMC

V seriji je na šestih tekmah prejel 13 golov, od tega le štiri na treh tekmah v Tivoliju. ZM Olimpija je z uvrstitvijo v finale Lige Ebel dosegla enega izmed največjih uspehov v zgodovini kluba, "Westi" pa je morda celo najbolj zaslužen za ta dosežek. V Avstriji, Švici in Nemčiji so že zdavnaj začeli loviti 32-letnga vratarja iz New Jerseyja. V Linzu so naravnost obsedeni z njim. Westlund za zdaj še molči ...

Trener Linza Jim Boni je dejal, da ste prav vi ključ do zmage ZM Olimpije v seriji. Hokejisti Linza vas nikakor niso znali ukaniti tudi na odločilni šesti tekmi. Kako ste doživeli enega največjih uspehov v zgodovini kluba?
Na šesti tekmi smo odigrali eno najboljših obrambnih predstav v celi sezoni. Pred golom so bili le redko, v zadnji tretjini me niso resneje ogrozili, moji soigralci so naredili neverjetno delo v obrambi, vse strele so preusmerili na stran. Od začetka do konca smo odigrali popolno in to na najbolj pomembni tekmi sezoni. To je zares neverjetno.

Kako velik je bil pritisk, nihče si ni želel potovati v Linz na sedmo tekmo.
Vsekakor. Imeli bi še sedmo tekmo, vendar pot do tja ni kratka, poleg tega pa je v njihovi dvorani zelo težko zmagati. Zelo smo srečni, da nam je uspelo napredovati že po šestih tekmah.

Finale se začenja v četrtek v Salzburgu. V rednem delu ste jih enkrat premagali, na zadnji medsebojni tekmi v Tivoliju (21. decembra je bilo 3:4 po kazenskih strelih) pa je gostom močno pomagal sodnik, ki je razveljavil popolnoma regularen zadetek Briana Felsnerja v zadnjih sekundah. Kakšne možnosti imate proti Salzburgu, ki bo v vlogi favorita?
Oni so seveda papirnati favoriti, že od začetka sezone so vsi od njih veliko pričakovali, pravo formo pa so ujeli prav v končnici. Pomesti z Dunajem s 4:0 je zares impresivno. Vse štiri tekme v rednem delu so bili tesne, enkrat so odločali tudi kazenski streli. Tudi v končnici upam, da bo podobno tesno.

Je ekipa zelo utrujena? Po dveh težkih serijah vas zdaj čaka finale, 29. marca pa se že začne finale državnega prvenstva. Spored je res zelo naporen.
Trenutno sploh še ne razmišljamo o državnem prvenstvu. Najprej smo se osredotočili na prvi dve seriji končnice, zdaj pa se bomo na Salzburg. Vem, da nas čaka še državno prvenstvo, vendar bomo o tem razmišljali pozneje.

Pred kratkim smo imeli intervju z vratarjem Jürgenom Penkerjem, ki je dejal, da verjetno odhaja. V Linzu vsi želijo vas med vratnicama.
Jaz bom počakal do konca končnice, potem pa se bom odločil. Pogovoril se bom tudi z direktorjem Olimpije Matjažem Sekljem.

Veliko vaših soigralcev bo ostalo v Tivoliju (Ralph Intranuovo, Brendan Yarema, Todd Elik ...). Vi pa se torej še niste odločili?
Ne. Z dekletom se bova usedla po koncu sezone, zelo rada sva tukaj. Zdaj se moram osredotočiti na tekoče tekme.

Aleš Golob

Razgibana pot ZM Olimpije do finala
Alex Westlund za MMC