Winnipeg, ki prvič igra v konferenčnem finalu, je v uvodni tekmi serije na štiri zmage s 4:2 premagal Vegas. Foto: Reuters
Winnipeg, ki prvič igra v konferenčnem finalu, je v uvodni tekmi serije na štiri zmage s 4:2 premagal Vegas. Foto: Reuters
Winnipeg finalno serijo odprl z zmago 4:2

Patrik Laine in Joel Armia sta v uvodni tretjini postavila temelje uspeha, ko sta zadela v razmiku 46 sekund, gostitelji pa so povedli s 3:0.

Prvi zadetek na tekmi je že po 65 sekundah dosegel Dustin Byfuglien, nato sta vodstvo povišala Patrik Laine (z igralcem več) in Joel Armia. Na 4:1 je s svojim dvanajstim zadetkom letošnje končnice povišal Mark Scheifele, ki je unovčil "power play" kanadske ekipe. Kapetan Blake Wheeler je dodal tri podaje.

Connor Hellebuyck je ubranil 18 strelov, Marc-Andre Fleury 22.

Ekipi igrata na štiri zmage, druga serije bo v ponedeljek prav tako v Winnipegu. Očitno je Winnipeg ostal v tekmovalnem ritmu, saj je moral na led le 48 ur po uvrstitvi v konferenčni finale (izločil je najboljšo ekipo rednega dela Nashville), medtem ko je Vegas počival skoraj teden dni.

Zanimivo je, da so tokrat vsi upi kanadskega hokeja, ki na Stanleyjev pokal čaka že 25 let (Montreal, 1993), usmerjeni v Winnipeg. "Dolgo so zviška gledali na nas, danes smo v središču pozornosti," je bil vesel eden od navijačev kluba, ki za Ligo NHL predstavlja najmanjši trg.


LIGA NHL, KONČNICA

Zahodna konferenca, finale, prva tekma:
WINNIPEG - VEGAS (v zmagah 1:0)
4:2 (3:1, 1:1, 0:0)
Byfuglien 2., Laine 7., Armia 8., Scheifele 30.; McNabb 9., Karlsson 36.
Obrambe: Hellebuyck 18; Fleury 22.

Vzhodna konferenca, finale, druga tekma, nedelja:
TAMPA BAY - WASHINGTON (v zmagah 0:1)

Winnipeg finalno serijo odprl z zmago 4:2