Foto:
Foto:
Ivo Jan
Marcela Rodmana zaradi poškodbe ne bo na Poljskem.

Slovenci se bodo za SP (12.-18. 4.), kjer se bodo pomerili s Poljsko, Italijo, Južno Korejo, Romunijo in Estonijo, naslednji teden pripravljali na Finskem. V elitno divizijo vodi le prvo mesto.



"Izbrali smo moštvo, zadovoljen sem z njim zaradi izkušenj, veliko igralcev ima za sabo težke tekme. Gledali smo na izkušnje in tudi psihične sposobnosti, ker je to zelo pomembno v tej selekciji. Imamo večino igralcev, ki smo jih hoteli, sedem branilcev in 13 napadalcev," je dejal Savolainen.

Finski strokovnjak je za cilj postavil igro na zmago na vsaki tekmi, ocenjuje pa, da je njegov sistem dela, ko se je ekipi pridružil šele pred dnevi, ustrezen: "Pričakovali smo, da bo slovensko prvenstvo trajalo nekoliko dlje. Zaradi svojega dela na Finskem prej niti ne bi mogel priti, sem pa zadovoljen z opravljenim delom. Če so igralci zbrani več tednov, postanejo zasičeni, zato je ta sistem idealen za takšno ekipo."

Savolainen je ocenil tudi nasprotnike: "Romunije, Estonije in Koreje ne poznamo dovolj dobro, vendar pa bodo tekme z njimi gotovo težke. Italija je veliko spreminjala postave, poznamo pa sistem igre in atmosfero, tako da bo z njimi nekoliko lažje igrati. Poljska ima mlado moštvo, imeli bodo nekaj novih igralcev, bodo pa nepredvidljivi. Poljaki bodo kot domača ekipa najbolj nevarni, imeli bodo podporo domačega občinstva, kar pa bo zanje tudi pritisk. Z njimi igramo na koncu, tako da se bo čez teden že videlo, kakšno je stanje."

Slovenijo najprej čaka obračun s Korejci, nato pa sledijo Italija, Romunija, Estonija in Poljska.

Na drugem delu SP-ja divizije I se bodo na Norveškem poleg domačinov merile še Belorusija, Madžarska, Nizozemska, Velika Britanija in Belgija.

Reprezentanca Slovenije za SP

Vratarji: Robert Kristan, Gaber Glavič (Acroni Jesenice), Andrej Hočevar (ZM Olimpija).

Branilci: Robert Ciglenečki, Damjan Dervarič, Bojan Zajc (ZM Olimpija), Aleš Kranjc, Uroš Vidmar (Acroni Jesenice), Miha Rebolj (Brunico), Mitja Robar (Maribor).

Napadalci: Jaka Avgustinčič, Gregor Polončič, Jurij Goličič, Peter Rožič, Edo Terglav, Luka Žagar (ZM Olimpija), Boris Pretnar (Acroni Jesenice), Blaž Emeršič (Charlotte), Dejan Kontrec, Nik Zupančič (Lustenau), Ivo Jan (Graz 99), Tomaž Vnuk (Feldkirch), Tomaž Razinger (Pardubice).