Anže Kopitar je zaradi poškodbe mečnice ostal brez letošnje končnice. Foto: Reuters
Anže Kopitar je zaradi poškodbe mečnice ostal brez letošnje končnice. Foto: Reuters

Kralji, ki v letošnji končnici ne morejo računati na svojega slovenskega zvezdnika, bodo sezono 2011/12 začeli z dvema tekmama v Evropi: 7. oktobra v Stockholmu se bodo pomerili z NY Rangersi, 8. oktobra v Berlinu pa z Buffalom. Nekaj dni predtem čaka Kingse še prijateljska tekma v Hamburgu s Freezersi. Četrto moštvo, ki bo sezono začelo v Evropi je Anaheim, ki bo s Teemujem Selannejem in Saku Koivujem igral v Helskinkih.

Los Angeles je sezono v Evropi začel že leta 2007, ko so z Anaheimom odigrali dve tekmi v Londonu. Kralje v 1. krogu končnice čaka obračun s kalifornijskim tekmecem San Josejem, ki je zaradi Kopitarjeve poškodbe in ne povsem ozdravelega Justina Williamsa, izraziti favorit za preboj v 2. krog.

Minnesota Wild odpustila trenerja
Todd Richards
se je po koncu rednega dela sezone severnoameriške hokejske lige NHL moral posloviti od mesta trenerja ekipe. Wild je že drugo sezono zapored ostal brez
končnice 16 ekip lige NHL. 44-letnik je glavni trener Minnesote postal junija 2009, letos pa je sezoni polni vzponov in padcev z Wildom zasedel 12. mesto Zahodne konference.