Denis Rakovič je dosegel vodilni zadetek za železarje, ki pa so v nadaljevanju popustili. Foto: HDD Jesenice
Denis Rakovič je dosegel vodilni zadetek za železarje, ki pa so v nadaljevanju popustili. Foto: HDD Jesenice

Četrti obračun je bil najmanj izenačen. Gostitelji so blesteli v igri z igralcem več, zadeli so kar trikrat. Četrt ure pred koncem so povedli s 6:2 in srečanje je bilo odločeno. Serija se znova seli na Jesenice, kjer bo v sredo peta tekma.

Tirolci unovčili izključitev Remarja
Jeseničani so nastopili brez Gašperja Cerkovnika, Mihe Pesjaka in Nika Lahajnarja. Slovenski prvaki so povedli v 9. minuti, ko je po podaji Tadeja Čimžarja zadel branilec Denis Rakovič. V 14. minuti je bil zaradi nevarne igre z visoko palico za štiri minute izključen Aleš Remar. Železarji s štirimi igralci ploščka niso mogli poslati iz obrambne tretjine. Strel Jarkka Oikarinena je Christoph Echtler pred jeseniškimi vrati mimo Pavliča preusmeril v mrežo za 1:1 v 16. minuti. Kitzbühel je že v naslednji minuti prišel tudi do vodstva, natančen je bil najboljši strelec domačih Peter Lenes.

Sredi tekme so Jeseničani zašli v težave, ko sta morala zaporedoma na kazensko klop Matevž Erman in Nejc Berlisk. Ob prednosti dveh igralcev več je Edmunds Augstkalns povišal na 3:1 v 33. minuti. Avstrijci so nato napadali z enim igralcem več.

Pavlič klonil dvakrat v razmiku 17 sekund
Mike Hummer
je v 43. minuti zadel že za 4:1. Minuto pozneje je bil izključen Henrik Hochfilzer. Marjan Manfreda je hitro dosegel gol, ki pa ga sodniki niso priznali. Po novem sodniškem metu je Nejc Berlisk zabil za novo jeseniško upanje.

Odločilna je bila 45. minuta. Najprej je drugič na tekmi zadel kapetan Echtler, nato pa le 17 sekund zatem še Hochfilzer. Po zaostanku z 2:6 je Pavliča v vratih železarjev zamenjal Žan Us. Drugi jeseniški vratar je bil takoj na preizkušnjah, ko so imeli gostitelji dvakrat zapored prednost igralca več. Tokrat Tirolci niso bili tako učinkoviti. V zadnjih minutah so Jeseničani ublažili poraz. Shane Heffernan je nadaljeval zaporedni niz tekem z zadetkom v končnici, končni izid pa je minuto in pol pred koncem postavil Sašo Rajsar.
Lustenau pometel s Celjani
Celjani bi morali za nadaljevanje sezone danes zmagati, a jim ni uspelo. Feldkirch je z zmago s 4:1 končal serijo. Edini zadetek za gostitelje je prispeval Davor Rakanovič v 49. minuti. Gostje so si zagotovili gladko napredovanje s 4:0 v zmagah.

Četrtfinale, četrte tekme:
ECE Celje - LUSTENAU 0:4
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Rakanović 49.; Wilfan 2., Winzig 37., Saarinen 40., Witting 57.

KITZBÜHEL - SIJ ACRONI JESENICE 2:2
6:4 (2:1, 1:0, 3:3)
Echtler 16., 45., Lenes 17., Augstkalns 33., Hummer 43., Hochfilzer 46.; Rakovič 9., Berlisk 44., Heffernan 56., Rajsar 59.

Kapfenberg - FELDKIRCH 0:4
1:12 (0:5, 0:2, 1:5)

ZELL AM SEE - BREGENZERWALD 1:3
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrajo na štiri zmage.