Aleksandre Imbeault je znižal na 3:4. V drugem napadu je zaigral z Žigo Pancetom in Alešem Mušičem. Foto: MMC RTV SLO
Aleksandre Imbeault je znižal na 3:4. V drugem napadu je zaigral z Žigo Pancetom in Alešem Mušičem. Foto: MMC RTV SLO
Chris Dalvise
Chris Dalvise je prvič zaigral v Evropi, privaja se še na nov slog življenja. Trener Mälkiä ga je postavil v prvi napad skupaj s Scottom Freemanom in Simonom Fergusonom. Foto: MMC RTV SLO
Patrick Coulombe
Patrick Coulombe ima največ izkušenj izmed vseh igralcev Telemach Olimpije z igranjem na najvišjem nivoju. Sedem tekem je odigral tudi za Vancouver. Foto: MMC RTV SLO
Heikki Mälkiä
Heikki Mälkiä ni bil zadovoljen nad predstavo svojih izbrancev. V prihodnjih treh tednih ga čaka še veliko dela. Foto: MMC RTV SLO

Telemach Olimpije so v torek izgubili z norveško ekipo Stavanger Oilers s 3:6. V Tivoliju se je zbralo več kot 1.000 gledalcev, predstavili so se tudi novi tujci.
Pri zeleno-belih se je na uvodni pripravljalni tekmi izkazal Matej Hočevar, ki je dosegel prva dva gola, enkrat pa je bil uspešen Aleksandre Imbeault. Norvežani, ki se na novo sezono pripravljajo na Bledu in bodo tudi zaigrali v Poletni ligi Rudi Hiti, so kar trikrat izkoristili prednost igralca več, dva zadetka sta dosegla Kurt Davis in Martin Strandfeldt.
Hočevar: Znova smo na začetku
"Za nami je dolgo obdobje brez tekem. Na začetku smo se malo lovili. Pozna se, da imamo novega trenerja in s tem nov sistem igre. Prišli so novi igralci, ni še prave kemije v moštvu. Vsako tretjino nam gre bolje. Lani smo vseskozi igrali v isti postavi, nismo menjali napadov. To se je na koncu sezone zelo poznalo. Zdaj smo znova na začetku, treba se je na novo uigrati, saj se bliža začetek Lige Ebel," je povedal Hočevar, ki je v 28. minuti spremenil smer ploščku po strelu Damjana Dervariča z modre črte. Deset minut zatem je z bližine znižal na 2:3.

Imbeault uspešen proti nekdanjim soigralcem

26-letni Imbeault je v lanski sezoni postal norveški prvak s Stavanger Oilersi, v torek pa je proti nekdanjim soigralcem že zatresel mrežo. "To je bila zelo težka tekma, saj še ni prave kemije med igralci na igrišču. Bili smo vsepovsod na igrišču, plošček je uhajal. Namen pripravljalnih tekem je, da se uigramo in prepričan sem, da bo čez tri tedne že popolnoma drugače. Smo sredi težkih priprav in dobro bomo pripravljeni na sezono," je razlagal Kanadčan, ki se najbolje znajde na položaju centra.
"Zelo mi je všeč v Ljubljani, izjemno lepo mesto. Vsi razumejo angleško in nimamo težav s sporazumevanjem. Moja prijatelja sta Jean Philippe Lamoureux in Brock McBride, ki sta mi povedala veliko lepih stvari. Poznam veliko igralcev v Ligi Ebel, vse ekipo so močne, tu ni časa za premor," je še dodal Imbeault.
Povsem nova izkušnja je vse skupaj za Chrisa Dalvisa, ki prvič igra v Evropi. "To je bila naša prva tekma, treba bo graditi na dobrih stvareh, vsekakor pa je slabo, da smo prejeli kar šest golov. Z vsako tekmo se bomo izboljšali, treba je bolje spoznati soigralce. Lige Ebel ne poznam dobro, nisem si pogledal veliko tekem te lige," je dejal kanadski napadalec.
Coulombe igral tudi v Ligi NHL
Patrick Coulombe ima tudi izkušnje iz Lige NHL, kjer je v sezoni 2006/07 igral za Vancouver: "V Ljubljano sem prišel šele v nedeljo, opravil sem le en trening pred to tekmo. Treba bo izpopolniti naš sistem, predvsem v obrambi škriplje. Trener Mälkiä zares dobro pozna hokej, to sem hitro opazil, prepričan sem, da bo našel pravi sistem igre. Poletna liga bo dobra priprava za začetek Lige Ebel. Poznam nekaj igralcev iz Gradca, moj prijatelj pa je tudi Brent Aubin, ki se je izkazal v Salzburgu."
"Prihajam iz francoskega dela Kanade, zato mi je všeč ekipa Montreala. Odigral sem tudi nekaj tekem za Vancouver v Ligi NHL, tam imam še vedno veliko prijateljev. Canucksi so bili zares blizu naslovu leta 2011, res škoda, da jim ni uspelo," je sklenil Coulombe, ki bo igral v prvem branilskem paru skupaj z Andewom Thomasom.
Mälkiä načrtuje boljšo formo na Bledu
Trener Heikki Mälkiä še išče pravi sistem igre. "Zelo se je poznalo, da treniramo dvakrat na dan, fantje niso delovali sveže na ledu. Priigrali smo si veliko priložnosti, a nismo zadeli, v napadu smo naredili preveč napak. Pred vrati smo izgubili veliko dvobojev, nismo igrali dovolj trdo. To so stvari, ki jih bo treba izboljšati že na turnirju na Bledu," je poudaril finski strateg.
Telemach Olimpija se bo v petek ob 19.30 na Bledu srečala z Acronijem Jesenicami, v soboto pa s študentsko selekcijo ZDA.