Gregor Koblar je v Zaslogu zadel dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com
Gregor Koblar je v Zaslogu zadel dvakrat. Foto: www.alesfevzer.com

Založani, ki so v ponedeljek v Tivoliju izgubili z 0:5, so na domačem ledu povedli z golom Bena Čudna v 2. minuti. Luka Ulamec in Kristjan Čepon sta nato poskrbela za zasuk še v prvi tretjini. V drugi so zmaji prevzeli pobudo, z goli Marka Severja, Nika Simšiča in Gregorja Koblarja (z igralcem manj) so povedli s 5:1.

Slavija je še zapretila na začetku zadnje tretjine in v razmaku 48 sekund dosegla še dva gola. Andraž Čampa in Andraž Kompolšek sta znižala na 3:5, toda tudi odgovor gostov je bil učinkovit. Trije goli v treh minutah (Patrik Tišlar, Koblar in Kristjan Čepon) so dokončno odločili tekmo.

Olimpija je odigrala srečanje v Zalogu z vsemi najboljšimi, v vratih je bil Žan Us. Jure Vnuk je seveda z mislimi že pri končnici Alpske lige, ki se za zeleno-bele začenja 18. marca s četrtfinalom. Zadnji krog rednega dela bo v soboto, ko v Tivoli prihaja druga ekipa KAC-a.

Natančni termini finala še niso določeni
Finalna serija DP-ja bo na sporedu šele aprila. Hokejska zveza Slovenije je predvidela dva scenarija. Če se nobena ekipa ne bo uvrstila v finale Alpske lige, se bosta najboljši slovenski moštvi srečali na tri zmage med 11. in 19. aprilom. Če bo katera ekipa igrala v finalu Alpske lige, bodo termini določeni naknadno, igrali pa bodo na dve zmagi.

V zadnjih štirih letih so železarji osvojili kar tri naslove državnega prvaka. SŽ Olimpija je šele drugo leto v članskem hokeju, lani je izgubila finale proti večnim tekmecem z 1:3 v zmagah, v letošnji sezoni pa je naredila velik korak naprej in tudi dobila vse štiri medsebojne tekme z Jeseničani v rednem delu Alpske lige.

Polfinale, drugi tekmi:
Slavija Junior - SŽ OLIMPIJA 0:2
4:8 (1:2, 0:3, 3:3)
160; Čuden 2., Čampa 44., Kompolšek 44., Škerlep 60.; Ulamec 4., K. Čepon 17., 57., Sever 30., Simšič 31., Koblar 38., 57., Tišlar 54.

Triglav - SIJ ACRONI JESENICE 0:2
4:5 (1:2, 1:1, 2:2)
250; M. Potočnik 16., Zupan 34., 59., Terlikar 49.; Pance 4., Svetina 6., Tavželj 36., Bašič 45., Kalan 55.

Izid v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na dve zmagi.