Tiesj Benoot upa, da bodo izvedli zadnjo etapo v soboto, saj ima možnosti za skupno zmago. Foto: EPA
Tiesj Benoot upa, da bodo izvedli zadnjo etapo v soboto, saj ima možnosti za skupno zmago. Foto: EPA

Odločitev v razgibani šesti etapi je padla na zadnjih dveh krajših vzponih, ki sta napravila selekcijo v glavnini. Med tremi ubežniki je dolgo narekoval ritem Danec Soeren Kragh Andersen, v ozadju pa sta napadla Vincenzo Nibali in Benoot, ki se je kasneje odlepil od Italijana in prehitel Andersena na poti do etapne zmage.

"Zahteven dan, ves čas je šlo na polno. Imel sem močne noge in nasploh mi ustrezajo dnevi, ko je treba iti na polno od samega začetka. Po Nibalijevem pospešku sem še sam poskusil z napadom in zdelo se mi je, da imam še dovolj moči za zadnjih 10 do 15 kilometrov," je dejal 26-letni Belgijec.

Za Benootom so v glavnini napadali vodilnega v skupnem seštevku Maximiliana Schachmana, a Nemca na vzponih niso uspeli streti. Vodilnemu se je nesreča primerila na spustu, potem ko se je zaletel v hišo ob trasi. S Schachmannom je bilo vse v redu po trku, v cilj pa je pripeljal na 12. mestu.

S tem je v skupnem seštevku zadržal 36 sekund prednosti pred Benootom, Higuita pa na tretjem mestu zaostaja 43 sekund.

Tratnik in Novak nista štartala
Vprašanje pa je, kaj se bo zgodilo s preostankom dirke, potem ko je svoj umik z dirke takoj po etapi naznanilo moštvo Israeli Start-Up Nation. Iz moštva Bora-Hansgrohe so sporočili, da so testirali enega od zaposlenih, ki je kazal znake prehlada, a ni bil pozitiven na novi koronavirus. Še pred tem je od dirke odstopilo tudi moštvo Bahrain-McLaren. Na štartu ni bilo Jana Tratnika in Domna Novaka.

Sobotna zadnja etapa vprašljiva
Francoski premier Edouard Philippe je na sedežu vlade med etapo prebral odredbo francoske vlade, da se prepove vse javne dogodke z več kot 100 gledalci, kar pomeni, da bi lahko prišlo do odpovedi sobotne zadnje etape na dirki Pariz-Nica.

Organizator dirke ASO še ni sporočil uradne odločitve. Za zdaj ostaja v veljavi odločitev, da se dirka skrajša za en dan in konča po sobotni etapi od Nice do Valdeblore La Colmiana in ne v nedeljo, kot je bilo predvideno po prvotnem načrtu.

6. etapa, Sorgues-Apt, 161,5 km:                 
  1. T. BENOOT         BEL     3:57:02 
  2. M. MATTHEWS       AVS       +0:22 
  3. S. HIGUITA        KOL             
  4. B. JUNGELS        LUK         vsi 
  5. J. ALAPHILIPPE    FRA        isti 
  6. V. NIBALI         ITA         čas 
                                                                              
Skupni vrstni red:                     
  1. M. SCHACHMANN     NEM    22:46:24 
  2. T. BENOOT         BEL       +0:36 
  3. S. HIGUITA        KOL        1:01 
  4. F. GROSSSCHARTNER AVT    isti čas 
  5. M. MATTHEWS       AVS        1:10 
  6. V. NIBALI         ITA        1:18