Grega Bole je bil zelo blizu drugemu mestu. Foto: Reuters
Grega Bole je bil zelo blizu drugemu mestu. Foto: Reuters
Thor Hushovd
Thor Hushovd je pravi mojster šprinta v manjših skupinah. Foto: Reuters
Philippe Gilbert
Philippe Gilbert je zadržal skupno vodstvo. Foto: EPA
Bole navdušil s tretjim mestom

"Priložnost je bila velika. Vesel sem tretjega mesta, a ne morem biti zadovoljen s tem, da mi je le Mori pomagal v zaključku etape. Če bi mi vsaj eden rezal veter v zadnjih kilometrih, bi bil lahko še višje. Tako pa sem bil vseskozi s polovico telesa na vetru. Na klanec nisem bil tisti pravi in upam, da bo v naslednjih etapah bolje. Drugače pa sem zadovoljen, saj sem uspel osvojiti lepo uvrstitev," je povedal Bole.
Četverica ubežnikov si je privozila že devet minut prednosti, toda realnih možnosti za uspeh ni imela. Glavnina jih je ujela že pred edinim pravim vzponom v etapi, dobrih 20 kilometrov pred ciljem. Trikilometrski klanec, ki so ga kolesarji spoznali že na lanski dirki, je naredil selekcijo. V ospredju je ostala skupina približno 70 kolesarjev, ki so se udarili za etapno zmago. Šprint je zanesljivo dobil nekdanji dobitnik zelene majice za najboljšega šprinterja na Touru Hushovd. Boj za drugo mesto je bil bolj izenačen. Boleta so od njega ločili milimetri, a je na koncu vendarle osvojil odlično tretje mesto.
"To je bila zelo težka etapa, komaj sem zdržal na zadnjem vzponu. Zelo se mi je poznal trening na težkih vzponih spomladi. Upam, da bom na naslednjih etapah uspel dobiti še kakšen šprint manjše skupine," je bil vesel norveški prvak Hushovd.

Gilbert aktivno branil rdečo majico
Skupno vodstvo je zadržal Philippe Gilbert, ki je končal na šestem mestu. Belgijec je bil vseskozi v ospredju, na spustu je skupaj s Filippom Pozzatom celo poskušal pobegniti tekmecem, a pri tem ni uspel, je pa pozneje dokazal, da ni slab tudi v šprintu.

6. etapa, 
Caravaca de la Cruz-Murcia, 151 km:

1. T. HUSHOVD NOR 3:36:20
2. D. BENNATI ITA
3. G. BOLE SLO vsi
4. A. DAVIS AVS
5. F. POZZATO ITA
6. P. GILBERT BEL isti
7. P. VELITS SLK
8. P. URTASUN ŠPA
9. S. DOMOULIN FRA čas
10. N. ROCHE IRS





Skupni vrstni red po 6. etapi:

1. P. GILBERT BEL 22:36:26
2. I. ANTON ŠPA +0:10
3. J. RODRIGUEZ ŠPA 0:10
4. V. NIBALI ITA 0:12
5. P. VELITS SLK 0:16
6. T. VAN GARDEREN ZDA 0:29
7. X. TONDO ŠPA 0:49
8. F. SCHLECK LUKS 0:50
9. R. PLAZA ŠPA 0:54
10. E. MOSQUERA ŠPA 0:55
...
13. D. MENČOV RUS 1:11
20. C. SASTRE ŠPA 2:15
66. G. BOLE SLO 21:50
Bole navdušil s tretjim mestom