Foto:
Foto:
Andrej Omulec
Prvi trije na tretji etapi Dirke po Sloveniji.

Prvi je po torkovi zmagi v Novi Gorici slavil že drugič zapored, drugi pa oblekel rumeno majico, potem ko mu je pobeg z doslej vodilnim Belorusom Aleksandrom Kučinskim uspel že v prvi etapi.

185 kilometrov dolga preizkušnja od Ljubljane do Zagreba je bila odločena po pobegu trojice Božič, Jure Zrimšek in Omulec, ki so v cilj v tem vrstnem redu prišli 30 sekund pred glavnino. Omulec ima lepo priložnost, da vodstvo zadrži tudi v četrtek na ravninski etapi od Ormoža do Ptuja.

Kučinski brez možnosti že na letečih ciljih
Na poti med slovensko in hrvaško prestolnico je šest kolesarjev (Boštjan Rezman, Omulec, Zrimšek, Božič, Robert Bengsch in Kučinski) ušlo po približno 50 kilometrih. Že na dveh letečih ciljih je bilo jasno, da bo Belorus težko ubranil rumeno majico, saj sta Omulec in Zrimšek z zmagama pobrala nekaj bonifikacijskih točk, nato pa z Božičem pobegnila. Idrijčan je bil v šprintu pričakovano najboljši.

"Dirka je potekala po našem okusu. Sestava ubežne skupine je bila prava, z odličnim delom mojih ekipnih kolegov v glavnini pa je o etapni zmagi odločal šprint trojke. V njem sem le potrdil dobro formo," je dejal Božič.

Omulec pa je povedal: "Računamo, da bi majico lahko zadržali še po jutrišnji etapi, za kaj več pa moštvo ni dovolj spočito. Poleg prvih treh etap nas je iztrošila tudi dirka Giro delle Regioni, na kateri smo sodelovali prejšnji teden."

3. etapa, Ljubljana-Zagreb, 185 km:  
 1. B. BOŽIČ       SLO        4:09:09  
 2. J. ZRIMŠEK     SLO            oba  
 3. A. OMULEC      SLO       isti čas  
 4. M. STARE       SLO         + 0:29  
 5. S. GUERRINI    ITA                 
 6. P. HERMAN      ČEŠ            vsi  
 7. G. WILLWOHL    NEM                 
 8  A. HOMOLKA     ČEŠ           isti  
 9. A. WALLAARD    NIZ                 
10. P. MÖHLMANN    NIZ            čas  
                                       
Skupni vrstni red po treh etapah:
 1. A. OMULEC      SLO        7:42:04  
 2. B. BOŽIČ       SLO         + 0:11  
 3. J. ZRIMŠEK     SLO           0:17  
 4. A. KUČINSKI    BLR           0:37  
 5. S. URWEIDER    NEM           1:02