Jani Brajkovič se iz Astane seli k Radio Schacku. Foto: MMC RTV SLO
Jani Brajkovič se iz Astane seli k Radio Schacku. Foto: MMC RTV SLO
Jani Brajkovič
Jani Brajkovič pred SP-jem meni, da je v vrhunski formi. Foto: Iztok Novak
Brajkovič ostaja v Radio Shack

Glavni cilj belokranjskega kolesarja bo Tour de France, kjer bo Američanu skušal pomagati do njegove osme zmage.

"Sposoben sem za stopničke na največjih dirkah"
"Na drugih dirkah naj bi imel proste roke, sam se bom odločil, na katerih bom nastopil. Za zdaj imam v mislih nekaj enotedenskih dirk, nekaj klasik ter Giro ali Vuelto. Moj glavni cilj v naslednjem štiriletnem obdobju bo, da vsaj eno izmed največjih dirk končam na stopničkah. Za ta cilj sem se pripravljen odreči marsičemu, menim, da imam za to tudi vse pogoje," je povedal Brajkovič, ki je zavrnil bogatejše ponudbe Katjuše, Rabobanka in Skyja.

Radio Schack še nima licence za ProTour
Brajkovičev zastopnik Milan Eržen je povedal, da je bila odločitev težka:"Sam sem se zavzemal, da bi se odločil za Sky. V njem bi lahko pokazal vse svoje zmožnosti, bil bi najbrž glavni mož. A pri tem moštvu so bili premalo konkretni, mi pa nismo hoteli čakati. Če bi gledali vse skozi denar, se bi bilo najboljše pridružiti Katjuši. A to je moštvo z Vzhoda, že pri kazahstanski Astani smo videli, kako ta moštva delujejo. Na koncu vseeno menim, da se je Jani dobro odločil. Eno leto se bo lahko ob Lanceu še učil, ko pa bo Američan nehal tekmovati in bo postal direktor moštva, bo lahko v vrhunski ekipi pokazal svoje znanje." Tudi tu pa ne gre brez težav. Radio Schack za zdaj še nima licence ProToura in tudi vprašanje je, ali jo bo sploh dobil.

Pred Brajkovičem še glavni cilj sezone
Sicer pa sezona za Barjkoviča še ni končana. Naslednji teden se v Švici začenja svetovno prvenstvo, ki je zanj glavni cilj sezone. Brajkovič bo nastopil tako v vožnji na čas kot cestni dirki.

Brajkovič ostaja v Radio Shack